Ξηλώνουν το δίκτυο ύδρευσης στις νότιες συνοικίες

Διάτρητο είναι το δίκτυο ύδρευσης στις νότιες συνοικίες της Πάτρας, αν και οι αγωγοί έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή την δεκαετία 2000 -2010, θεωρούνται δηλαδή καινούργιοι. Ωστόσο,  ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ανδρέας Παπανικήτας, οι σωλήνες είναι εκτός προδιαγραφών με συνέπεια να υπάρχουν διαρροές στο δίκτυο.

Για το λόγο αυτό, η ΔΕΥΑΠ προχωρά στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης σε όλο το Νότιο Διαμέρισμα. Το έργο είναι προϋπολογισμού 14 εκ. ευρώ μαζί με το Μπεγουλάκι, όπου ήδη έχουν ξεκινήσει τα έργα.

Τα 9 εκ. είναι από το ΕΣΠΑ και από Περιφερειακά Προγράμματα. Συνολικά θα αλλαχθεί δίκτυο μήκους 260 χιλιομέτρων και αυτό σημαίνει ότι θα σκαφτούν, πάλι, όλοι οι δρόμοι των νότιων συνοικιών της Πάτρας.

Το δίκτυο ύδρευσης θα αλλαχθεί στα Ζαρουχλέικα, το Ψαροφάι, τα Προσφυγικά, στην περιοχή Ταραμπούρα, στον Άγιο Ιωάννη Πράτσικα, στα Ζαρουχλέικα μέχρι την Κρυά Ιτεών.

Η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης θα γίνει, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΔΕΥΑΠ, θα γίνει στα επόμενα δύο χρόνια και όπως αναφέρει ο κ. Παπανικήτας τα έργα έχουν ενταχθεί σε χρηματοδοτικά προγράμματα και δεν θα επιβαρύνει την ΔΕΥΑΠ και τους καταναλωτές.