Ξεσηκώνονται με κινητοποιήσεις οι επαγγελματοβιοτέχνες της Αχαίας

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν στις 5 Σεπτεμβρίουτ – ημέρα ομιλίας του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ οι επαγγελματοβιοτέχνες της Δυτικής Ελλάδας μετά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη στο προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ, στο οποίο συμμετείχε κι ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΝΑ κ. Παναγιώτης Σκέντζος. Η συνεδρίαση είχε ως κυρίαρχο θέμα, τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις και συγκεκριμένα το 3ο Μνημόνιο, που ψηφίστηκε από τη Βουλή στις 14/08.

Το τελευταίο 2μηνο ο ελληνικός λαός, παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα, τις εξελίξεις και τις διεργασίες που πραγματοποιούνται για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών, αλλά και τις δραματικές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας, με την υπαναχώρηση της κυβέρνησης, που είχε ως αποτέλεσμα τελικά την ψήφιση του 3ου μνημονίου.

Θέση της Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α., εξ’ αρχής αλλά και διαχρονικά, ήταν και είναι το ΟΧΙ στα μνημόνια και τη λιτότητα ΟΧΙ στις εκβιαστικές προτάσεις των δανειστών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, ΟΧΙ όμως και σε νέα μεταλλαγμένα αντιλαϊκά & μνημονιακά μέτρα λιτότητας που θα μας δώσουν τη χαριστική βολή, θέση που διατυπώθηκε έντονα, τόσο πριν όσο και μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, και στην οποία εξακολουθούμε να παραμένουμε πιστοί και συνεπείς.

 Ορμώμενος από την απόφαση του τελευταίου Δ.Σ. της ΟΕΒΕΣΝΑ της 2 Αυγούστου, ο πρόεδρος κ. Π. Σκέντζος, εισηγήθηκε στο προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ, την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου κατά την ημέρα ομιλίας του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια της 80ης ΔΕΘ, στα πλαίσια της πρότασης του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθά, για διοργάνωση πανελλαδικών κινητοποιήσεων κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων της ΔΕΘ.

 Κατατέθηκε επίσης, από τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΣΝΑ κ. Π. Σκέντζο. η πρόταση να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή το βράδυ 4 Σεπτεμβρίου Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΣΕΒΕΕ στη Θεσ/κη εκεί που θα «χτυπά» εκείνο το διάστημα ο «παλμός» των πολιτικών και οικονομικών διεργασιών, πρόταση η οποία υιοθετήθηκε από τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθά, και ψηφίστηκε ομόφωνα από τα μέλη του προεδρείου.

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων, περιλαμβάνει την μετάβαση με μισθωμένα από τη ΓΣΕΒΕΕ πούλμαν, στη Θεσ/κη το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου. Η μετάβαση στη Θεσ/κη και η κάλυψη των εξόδων μετακίνησης από τη ΓΣΕΒΕΕ, αφορά τους Ε.Β.Ε. όλης της χώρας και κυρίως αυτούς που δραστηριοποιούνται σε πόλεις -πρωτεύουσες νομών, όπου υπάρχουν τοπικές Ομοσπονδίες- συνδικαλιστικά δηλαδή όργανα, που έχουν τη δυνατότητα να τους οργανώσουν και να τους συσπειρώσουν, έτσι ώστε να εξελιχθεί η συγκέντρωση στη Θεσ/κη σ’ ένα ειρηνικό χείμαρρο διαμαρτυρίας, ανθρώπων που υποφέρουν χρόνια από τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, αλλά είναι έτοιμοι και αποφασισμένοι να διατρανώσουν τη θέλησή τους, για αντίσταση στη λαίλαπα του «θανατηφόρου» 3ου μνημονίου.

Κατά την άφιξή μας στη Θεσ/κη, το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους, και στη συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας έως και μπροστά στο Βελλίδειο, που θα πραγματοποιεί την ομιλία του ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας.

Στόχος μας είναι, να αποτελέσουμε ένα δυναμικό και μόνιμο μοχλό αντίδρασης και διαμαρτυρίας, απέναντι στα νέα μεταλλαγμένα σκληρά, αντιλαϊκά και υφεσιακά μέτρα λιτότητας που έρχονται για ολόκληρο τον ελληνικό λαό, καταδεικνύοντας μ’ αυτό τον τρόπο, τη λάθος και καταστροφική πορεία που ακολουθεί η κυβέρνηση και εν γένει το πολιτικό σύστημα της χώρας μας, αλλά και το ευρωπαϊκό  κατεστημένο. Πάντα με την ελπίδα, ότι αν αφουγκραστούν τον παλμό και τη κραυγή αγωνίας που στέλνουν εκατομμύρια πολίτες αυτής της χώρας, ίσως αλλάξουν την πολιτική τους και την προσαρμόσουν στις  πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Ευκταίο θα ήταν, να συνειδητοποιήσει και η Ευρώπη, το πόσο υποφέρει ο λαός μας από την επώδυνη αυτή συμφωνία, βάζοντας στην άκρη τα μεμονωμένα συμφέροντα κι ασκώντας πολιτική προς όφελος των λαών της.

Απορίας άξιο ήταν και παραμένει, πιστεύουμε όχι μόνο για μας, αλλά και για την πλειοψηφία του σκεπτόμενου κόσμου, το γεγονός ότι το περίφημο αυτό 3ο Μνημόνιο δεν μπορεί να είναι εφαρμόσιμο, αλλά ψηφίζεται ως τέτοιο τόσο από την ελληνική Βουλή όσο και από τα Κοινοβούλια ευρωπαϊκών χωρών, το ένα μετά το άλλο, σε μια προσπάθεια να μας πείσουν ότι είναι βιώσιμο και αναπτυξιακό.

Τα μέτρα που  προκύπτουν από την ψήφιση του 3ου μνημονίου, πλήττουν ευθέως την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και κατ’ επέκταση τους μικρούς ΕΒΕ που εκπροσωπούμε, και δεν μπορούμε παρά να επαναλάβουμε και να διατυπώσουμε την πλήρη αντίθεσή μας και το ΟΧΙ που είπαμε και λέμε στις αυξήσεις του ΦΠΑ, των ασφαλιστικών εισφορών, των φόρων και χαρατσιών, στη μείωση των συντάξεων, στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αλλά και στις αναγκαστικές εισπράξεις, κατασχέσεις, προσωποκρατήσεις, που έρχονται ως επακόλουθα των αλλαγών του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. 

Η αντίθεσή μας και αγανάκτησή μας, ας μετατραπεί σε δυναμική αντίδραση και μαζική διαμαρτυρία, με στόχο την ανατροπή των δεδομένων αυτών που μας έχουν επιβληθεί βάναυσα.

Η θέση μας ως συνδικαλιστικό όργανο, επιτάσσει την αξιοπιστία και ορμώμενοι από το αίσθημα ευθύνης που μας διακατέχει, θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, σε τούτες τις τόσο κρίσιμες στιγμές για τη χώρα μας και το μέλλον μας.

Για τους λόγους αυτούς, το Δ.Σ. της Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α. θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα 24 Αυγούστου, με βασικό θέμα την ορθολογική και αποτελεσματική διοργάνωση της κινητοποίηση αυτής, αλλά και ενεργοποίηση των Α΄/θμιων Σωματείων μελών, στην κατεύθυνση της μαζικής συμμετοχή τους.

Μετά την πραγματοποίηση του Δ.Σ. της Δευτέρας, θα επανέλθουμε με νεότερες ανακοινώσεις μας-ενημερωτικά Δελτία Τύπου, που θα αφορούν στις λεπτομέρειες της διοργάνωσης και το ακριβές πρόγραμμα αυτών.