Ξεκινούν οι εκπτώσεις στα καταστήματα - Ελπίδες αναθέρμανσης της αγοράς

Με την ελπίδα αναθέρμανσης της αγοράς ο εμπορικός κόσμος ανοίγει σήμερα τα καταστήματά του αναμένοντας το αγοραστικό κοινό να προβεί σε αγορές με τις μειωμένες τιμές των εκπτώσεων.

Η εκπτωτική περίοδος ξεκινάει σήμερα και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 31 Αυγούστου. Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, ήτοι την Κυριακή 15 Ιουλίου.

Το πλαίσιο ωραρίου για τη συγκεκριμένη Κυριακή καθορίζεται από ώρα 11:00 έως ώρα 20:00. Ωστόσο, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας έχει επισημάνει ότι οι Κυριακές δεν έχουν να προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο στις εμπορικές επιχειρήσεις, πλην των δύο ή τριών Κυριακών των εορταστικών περιόδων.

Εντούτοις, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, επαφίεται στον εκάστοτε σύλλογο, ανάλογα με τις ανάγκες, τις ιδιαιτερότητες και τις καταναλωτικές συνήθειες του κάθε τόπου.