Ξεκινάει η 6η τοιχογραφία του Διεθνούς Street Art Festival Patras

Το Διεθνές Street Art Φεστιβάλ Πάτρας | ArtWalk, επιστρέφει με μια ακόμα τοιχογραφία!

Η έκτη τοιχογραφία για φέτος ξεκινά την Πέμπτη, 30/05, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 32-36, από τον πολύ διάσημο Αμερικάνο καλλιτέχνη «Bumblebeelovesyou».

Ο bumblebeelovesyou γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νοτιοανατολικό τμήμα του Λος Άντζελες.

Γι’ αυτόν, καμβά αποτελούν τα απεριποίητα εγκαταλελειμμένα σημεία της πόλης. Επεμβαίνει στο αστικό τοπίο αναδιαμορφώνοντας τηλεφωνικούς θαλάμους, τοίχους και σημεία της πόλης, με σκοπό να αφηγηθεί ιστορίες της καθημερινότητας και να σχολιάσει διάφορα κοινωνικά ζητήματα.

Χρησιμοποιεί μικτές τεχνικές και, κυρίως, την τεχνική του stencil, για να δημιουργήσει εικόνες παιδιών σε απόμερους τοίχους της πατρίδας του. Το έργο του Bumblebee ασχολείται επίσης με ζητήματα όπως το φαινόμενο των άστεγων παιδιών και το αρνητικό αντίκτυπο της σύγχρονης καθημερινότητας στη φύση.

Παρά τη σοβαρότητα του αντικειμένου μελέτης και έκφρασής του, τα έργα του είναι ανάλαφρα, παιχνιδιάρικα και αποπνέουν την αίσθηση της παιδικής αθωότητας, ελευθερίας και χαράς. Ο ίδιος, μερικές φορές, νιώθει ακόμη παιδί. Προσπαθεί να μπει στη θέση του παιδικού του εαυτού κάθε φορά που δημιουργεί και εκφράζεται.

Περισσότερες πληροφορίες για τον ίδιο και το έργο του θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του: http://bumblebeelovesyou.com/.

Τo ArtWalk 4 τελεί υπό την συνδιοργάνωση: της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την θερμή βοήθεια των ελληνικών εταιριών μεγάλων χορηγών μας: την εταιρία ανυψωτικών μηχανημάτων Χρυσανθόπουλος Α.Ε. και την βιομηχανία χρωμάτων VECHRO και την θερμή βοήθεια του χορηγού οπτικοακουστικών μέσων: την εταιρία Μediamarkt.

 

Ξεκινάει η 6η τοιχογραφία του Διεθνούς Street Art Festival Patras! (φωτο)Ξεκινάει η 6η τοιχογραφία του Διεθνούς Street Art Festival Patras! (φωτο)Ξεκινάει η 6η τοιχογραφία του Διεθνούς Street Art Festival Patras! (φωτο)Ξεκινάει η 6η τοιχογραφία του Διεθνούς Street Art Festival Patras! (φωτο)