Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του Αμερικανού φοιτητή στη Ζάκυνθο

Να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη δολοφονία του παιδιού τους, ζητούν οι γονείς του Αμερικανού φοιτητή Μπακαρί Χέντερσον, που έχασε την ζωή του στις 7 Ιούλιου του 2017 στον Λαγανά της Ζακύνθου, σε συμπλοκή για «τα μάτια» μιας κοπέλας.

Η δίκη ξεκίνησε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και μετά από έξι ώρες δικονομικών τακτικών από την πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, διακόπηκε για τις 27 Σεπτεμβρίου, αλλά είναι ξεκάθαρο από τώρα ότι η διαδικασία θα είναι μαραθώνια, περίπλοκη και επίπονη .

Για τον φόνο κατηγορούνται συνολικά εννέα άτομα, οκτώ αλλοδαποί και ένας Ελληνας. Στο εδώλιο όμως, κάθισαν χθες οι έξι κατηγορούμενοι, και συγκεκριμένα, πέντε αλλοδαποί και ο Ελληνας υπήκοος. Απουσίαζαν, ο πρώτος κατηγορούμενος που βρίσκεται προφυλακισμένος, καθώς και δύο άλλοι αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν αποφυλακιστεί προσωρινά με εγγύηση, αλλά επέστρεψαν στη χώρα τους.

Το κατηγορητήριο με βάση το Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, είναι πολύ βαρύ και επισύρει ποινές ακόμα και ισόβιας κάθειρξης.

>Εξι αλλοδαποί κατηγορούνται για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία.

>Ο Ελληνας κατηγορούμενος, αντιμετωπίζει την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στην ως άνω πράξη κατ' επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας για ανθρωποκτονία με πρόθεση από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

>Δύο αλλοδαποί, κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία κατ' επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας για ανθρωποκτονία με πρόθεση.

Ολοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, επικαλούμενοι, ότι δεν ήταν αυτοί που έπληξαν με θανατηφόρα χτυπήματα το θύμα. Επίσης, αμφισβητείται και η χρήση σιδερογροθιάς.