Ν. Οικονομόπουλος: Στόχος μας η αναγέννηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Δήλωση Νίκου Οικονομόπουλου: Το νεοεκλεγέν Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που ανέδειξαν οι αρχαιρεσίες μιας ιστορικής για το Σωματείο μας ημέρας, της Κυριακής 3 Ιουνίου 2018, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του (της 7ης Ιουνίου 2018) με εξέλεξε με ισχυρή πλειοψηφία νέο Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ξεκίνησα να υπηρετώ τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό πριν από 30 περίπου χρόνια, με την ιδιότητα του ιατρού Σαμαρείτη, προσφέροντας τις υπηρεσίες μου για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου, όποτε αυτό μου ζητήθηκε.

Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η σημερινή επίσημη ανάληψη των καθηκόντων μου αποτελεί σημείο αφετηρίας μιας εξαιρετικά γόνιμης περιόδου. Αυτή την ενδιαφέρουσα και γεμάτη προκλήσεις διαδρομή οφείλουμε να τη διανύσουμε μαζί, με αίσθημα προσφοράς, εθελοντισμού και αλληλεγγύης.

Απώτερος στόχος της συλλογικής και δημιουργικής αυτής προσπάθειας θα είναι ο Ε.Ε.Σ. να ξαναποκτήσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, προκειμένου η διάθεση για προσφορά της κοινωνίας να μετουσιωθεί σε πράξεις αλληλεγγύης προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Αναλαμβάνω με μεγάλη χαρά και τιμή την πρόκληση και την ευθύνη για τον εκσυγχρονισμό του μεγαλύτερου ανθρωπιστικού Σωματείου της χώρας μας, ώστε αυτό να εισέλθει σε μια σταθερή τροχιά ανάκαμψης και αναγέννησης, πάντοτε στο πλευρό της ελληνικής πολιτείας και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου.