Ν. Οικονομόπουλος: Η ημερίδα για τις Ελληνορωσικές σχέσεις είναι μόνο η αρχή για το Ινστιτούτο Πλάτων

Σημαντικά τα οφέλη που προέκυψαν από την ημερίδα που διοργάνωσε το "Ινστιτούτο Πλάτων" για τις Ελληνορωσικές σχέσεις. Στην κατάμεστη αίθουσα του Royal, έγιναν αλληλοσυμπληρούμενες παρεμβάσεις από διακεκριμένους ομιλητές που κατέγραψαν τους άρρηκτους δεσμούς της χώρας μας με την Ρωσία, έγινε ευρύτερα γνωστό ότι το 2016 οι δυο χώρες διοργανώνουν από κοινού πάνω από 100 εκδηλώσεις με την ατζέντα να είναι ανοικτή σε όσους φορείς έχουν κι άλλες προτάσεις, ενώ ο πρέσβης της Ρωσίας κ. Όλεγκ Μπρεντίχιν μίλησε με θερμά λόγια και για την Πάτρα.

Ο Ρώσος διπλωμάτης υποστήριξε ότι η Πάτρα έχει εξαιρετικές δυνατότητες στην προσέλκυση Ρώσων τουριστών (και όχι μόνο) αφού είναι πολύ κοντά σε σημαντικούς αρχαιολογικούς, τουριστικούς αλλά και θρησκευτικούς προορισμούς, εξέφρασε δε την επιθυμία του να έρθει και πάλι οικογενειακώς.

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Πλάτων κ. Ν. Οικονομόπουλος ευχαρίστησε θερμά κάθε πολίτη για την προσέλευσή του στην εκδήλωση, ευχαρίστησε επίσης δημόσια πρόσωπα και εκπροσώπους φορέων που την τίμησαν με την παρουσία τους και υπογράμμισε τα ενδιαφέροντα συμπεράσματα της ημερίδας: Μεγάλες οι δυνατότητες ανάπτυξης στη ΝΔ Ελλάδα, ισχυροί δεσμοί με την φίλη Ρωσία που μπορούν να ενισχυθούν και μια δυναμική για την Αχαία που θα πρέπει να αφυπνιστεί.

Ο κ. Οικονομόπουλος επισήμανε επίσης ότι έρχονται κι άλλες εξίσου σημαντικές εκδηλώσεις με οργανωτή το "Ινστιτούτο Πλάτων" που θα επικεντρώνονται στην ανάδειξη σπουδαίων δράσεων ή γεγονότων και θα καλύπτονται από σημαντικά πρόσωπα που έχουν πρωτοστατήσει σε αυτά, συνεπικουρούμενα από διακεκριμένους επιστήμονες και δημόσια πρόσωπα.