Ν. Οικονομόπουλος: Γκρέμισμα της μάντρας στο παλιό λιμάνι της Πάτρας για να αναπνεύσει αμέσως η πόλη

Το Δημοτικό Συμβούλιο, με ομόφωνη απόφασή του, έκανε δεκτό το σχέδιο του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κάνοντας συγκεκριμένες παρατηρήσεις και προτάσεις επ’ αυτού..

Στην απόφαση μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι το προτεινόμενο σχέδιο δεν ικανοποιεί τη συνολική διεκδίκηση για άμεση απόδοση ολόκληρης της λιμενικής ζώνης, από το Διακονιάρη (νέο λιμάνι) έως το Μείλιχο (Αγυιά).

Δεν παραχωρείται άμεσα ένα τμήμα της παραλιακής ζώνης στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, βόρεια του μόλου της Αγίου Νικολάου μέχρι την οδό Θεσσαλονίκης, που προτείνεται να παραχωρηθεί όταν κατασκευασθεί το εμπορικό τμήμα του λιμανιού.

Στο μεταξύ ο κ. Ν. Οικονομόπουλος της παράταξης "Πάτρα ΔΥΝΑΤΗ" με δήλωσή του στο molonoti.gr, επισημαίνει ότι:

α) Το θαλάσσιο μέτωπο εκτείνεται από τον Κόκκινο Μύλομέως την πλαζ και όχι μόνον στα όρια του νέου λειμένα μέχρι τον Μείλιχο.

β) Να γίνει ΔΙΕΘΝΗΣ διαγωνισμός ώστε να αξιοποιηθεί όλη αυτή η δημόσια έκταση αφού αν γίνει η "Ριβιέρα του Ιονίου" θα δημιουργηθούν και χιλιάδες θέσεις εργασίας.

γ) Να πέσουν αμέσως οι μάντρες έστω από Φάρο έως Αγίου Νικολάου. ώστε η πόλη να αναπνεύσει και να νοιώσει αμέσως την διαφορά.