Νύχτα Αγίου Βαρθολομαίου

-Απόρροια συνεννόησης μελών του ψηφοδελτίου για να δημιουργηθεί ένας νέος πόλος στα δημοτικά της Αιγιάλειας που θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντά τους στον συναγωνισμό της εισόδου στη βουλή.

-Για τον «εθελοντή» πρωταγωνιστή του νέου «σήριαλ» που στήθηκε το τελευταίο διάστημα, η εξέλιξη δεν ήταν όπως προφανώς ήλπιζε στην αφετηρία της «συγγραφής» του σεναρίου.

- Γρηγόρης: «Ας παραδεχθούν το λάθος τους εις βάρος της τοπικής κοινωνίας, της αυτοδιοίκησης και του κόμματος,!»

 

Στην κυριολεξία «Νύχτα Αγίου Βαρθολομαίου» η χθεσινή για τα δημοτικά της Αιγιάλειας με ερωτηματικό ωστόσο το αποτέλεσμα και το εάν τελικά θα υπάρξουν ή όχι ανατροπές σε όσα όπως όλα δείχνουν έχουν από καιρό δρομολογηθεί, με εμπνευστές συγκεκριμένα πρόσωπα του ψηφοδελτίου της ΝΔ, συνεπικουρούμενα από στελέχη που κατέχουν θέση στα όργανα του κόμματος. (Είναι σαφές ότι όπως εξελίσσονται τα πράγματα βγαίνουν όλα στη φόρα…)

Από τη νύχτα της Τρίτης που δόθηκε στη δημοσιότητα των υπόμνημα των «έξι» στελεχών της ΔΗΜΤΟ Αιγιαλείας που είναι μέλη της παράταξης «Αιγιαλέων Πόλις» κι ακολούθως την δήλωση χθες του Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου με την οποία εγκαλεί τους εμπνευστές του «σεναρίου» «να παραδεχθούν το λάθος τους… εις βάρος της τοπικής κοινωνίας, της αυτοδιοίκησης και φυσικά του κόμματος», είχαμε μια σειρά αλυσιδωτών αντιδράσεων σε όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας με γενικευμένη αντίδραση κατά της «επιβολής» υποψηφιότητας Τσιγκρή με το χρίσμα της ΝΔ, αφού πλέον και όλα τα πρόσωπα που μετέχουν στις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου είναι κάθετα αντίθετα στις συγκεκριμένες μεθοδεύσεις.

Η χθεσινή νύχτα θεωρείτο ιδιαίτερα κρίσιμη για την εξέλιξη των γεγονότων ενώ σε κάθε περίπτωση για τον «εθελοντή» πρωταγωνιστή του νέου «σήριαλ» που στήθηκε το τελευταίο διάστημα, η εξέλιξη δεν ήταν όπως προφανώς ήλπιζε στην αφετηρία της «συγγραφής» του σεναρίου.

-Της στοχευμένης αντίδρασης από την παράταξη του Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου με την κίνηση που έκαναν τα έξι στελέχη της ΔΗΜΤΟ (μέλη της παράταξης «Αιγιαλέων Πόλις») που στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές κατέβηκαν υπό την Άννα Σουφλή –Χριστοδούλου κερδίζοντας το 45% της βάσης του κόμματος στην Αιγιάλεια, προηγήθηκε μια σειρά γεγονότων και χθες τη νύχτα θα κρινόταν αν οι εξελίξεις «παγώσουν» ή μεταβάλλουν τις διαδικασίες, ή όχι.

-Για σήμερα Τετάρτη αναζητείτο χρόνος για ραντεβού στην Πειραιώς είτε σε οποιοδήποτε άλλο χώρο βάσει του προγράμματος του προέδρου, έστω και για πέντε λεπτά ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης (που μέχρι χθες δε φαινόταν να γνωρίζει το παιχνίδι που παιζόταν στους διαδρόμους) προκειμένου να φωτογραφηθεί με τον Άγγελο Τσιγκρή με λεζάντα ότι ευχήθηκε καλή επιτυχία στον υποψήφιο δήμαρχο Αιγιαλείας, «εγκρίνοντας» έτσι με σαφή τρόπο την υποψηφιότητά του. Απόπειρα που μπορεί να γίνει και τις επόμενες ημέρες.

 -Σύμφωνα με έγκυρο και απόλυτα διασταυρωμένο ρεπορτάζ του «Molonoti», στο παρασκήνιο υπήρξαν εισηγήσεις ατόμων που έχουν θεσμική ευθύνη στα τοπικά κομματικά όργανα -παρά τις διαψεύσεις που έμμεσα ή άμεσα οι ίδιοι θέλουν να προβάλουν- κι αυτές ήταν απόρροια συνεννόησης μελών του ψηφοδελτίου για να δημιουργηθεί ένας νέος πόλος στα δημοτικά της Αιγιάλειας που θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντά τους στον συναγωνισμό της εισόδου στη βουλή.

 -Ο ίδιος ο Άγγελος Τσιγκρής που γνωρίζει ότι απώλεσε τη χρυσή ευκαιρία του 2015 -συγκυριακή με τα τότε δεδομένα στο πρόσωπό του- να μπει στη βουλή, γνωρίζει πολύ καλά ότι το έργο του τώρα είναι πολύ πιο δύσκολο, χωρίς όμως να έχει βγει εντελώς εκτός παιχνιδιού και με την κίνηση αυτή και την εξέλιξη των πραγμάτων, οδηγείται σε δυσχερή θέση. Είναι σαφές ότι ακόμα κι αν εξελιχθούν τα πράγματα όπως είχαν σχεδιαστεί και έχουμε τελικά μια υποψηφιότητα με χρίσμα στο πρόσωπο του Τσιγκρή, γνωρίζει πολύ καλά ότι καταρχάς έχει ήδη απέναντί του μια συγκροτημένη παράταξη με μεγάλη δυναμική και άντληση ψήφων και στελεχών από τον κομματικό χώρο της ΝΔ, αφού όπως φάνηκε και σ`αυτή την περίπτωση η παράταξη «Αιγιαλέων Πόλις» του Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου θα είναι ανάμεσα στους πρωταγωνιστές των επόμενων δημοτικών εκλογών. Την ίδια ώρα και με το που έγινε γνωστή η κίνηση των «έξι», από την πλευρά του ο Χρήστος Γούτος που ήταν γνωστό ότι επιχειρεί εδώ και καιρό να λάβει χρίσμα από τη ΝΔ, έσπευσε να ανακοινώσει υποψηφιότητα τασσόμενος σαφέστατα κατά της προοπτικής χρίσματος στον Τσιγκρή.

Επιπλέον το συγκεκριμένο σενάριο που μένει να αποδειχθεί πώς θα εξελιχθεί, έχει ευθεία αμφισβήτηση από τον σημαντικό πόλο της δημοτικής αρχής με τα προερχόμενα από τον κομματικό χώρο της ΝΔ στελέχη που αυτή τη στιγμή κατέχουν θέσεις ευθύνης, να είναι αρνητικά στην υποψηφιότητα Τσιγκρή με το χρίσμα της ΝΔ. Βεβαίως θα πρέπει να υπερτονιστεί ότι και ο Στάθης Θεοδωρακόπουλος έχει «ξορκίσει» κάθε ενέργεια κομματικής παρέμβασης πόσο μάλλον τώρα που κι ο ίδιος γνωρίζει τους εμπνευστές του «σεναρίου» καθόδου Τσιγκρή με χρίσμα από τη ΝΔ… ότι το έστησαν πρόσωπα που στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές -κι ενώ ο ίδιος ήταν εν ενεργεία δήμαρχος και υπήρχε και η υποψηφιότητα του Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου το χώρο- πριμοδότησαν τον Παναγόπουλο.

 

«Ξορκίζει» το χρίσμα της ΝΔ ο Χρήστος Γούτος

Αργά το βράδυ της Τρίτης μέσα σε όλη την περιρρέουσα ατμόσφαιρα κι ενώ είχε αρχίσει να καταρρέει το βασικό αφήγημα ότι ο ίδιος έχει πάρει το χρίσμα της ΝΔ, κάτι που επιβεβαίωναν και πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του αλλά και συνεχή …κατευθυνόμενα δημοσιεύματα, ο Χρήστος Γούτος ανακοίνωσε «επισήμως» την απόφασή του να κατέλθει υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας καταγγέλλοντας μάλιστα «εσωκομματικά παιχνίδια» τα οποία όπως δηλώνει… ουδόλως τον αφορούν.

Βλέποντας τις εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί από καιρό για τον πολιτευτή Άγγελο Τσιγκρή με το χρίσμα της ΝΔ, έκανε «στροφή» και στη δήλωση υποψηφιότητάς του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι παραβλέπει: «εσωκομματικά παιχνίδια κάποιων, τα οποία ουδόλως με αφορούν, ούτε αρέσκομαι και συμμετέχω σε αυτά».

 

Γρηγόρης: «Ας παραδεχθούν το λάθος τους

εις βάρος της τοπικής κοινωνίας, της αυτοδιοίκησης και του κόμματος,!»

Αιχμηρή και περιεκτική η δήλωση του επικεφαλής της παράταξης «Αιγιαλέων Πόλις» με αφορμή το παρασκήνιο για επιβολή υποψηφιότητας με το χρίσμα της ΝΔ

Με αφορμή τα όσα εξελίσσονται στο παρασκήνιο για την επιβολή υποψηφιότητας με χρίσμα της ΝΔ στο δήμο Αιγιαλείας, ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιαλέων Πόλις» κ΄.Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όσοι ζουν και κινούνται στο σκοτάδι θα θαμπώνονται πάντα από το φως. Τους κατανοούμε διότι η αγωνία τους φαίνεται ότι υπερτερεί των ηθικών αρχών και των αξιών που θα έπρεπε να υπηρετούν.

Ας φροντίσουν σήμερα κιόλας, να παραδεχθούν το λάθος τους εις βάρος της τοπικής κοινωνίας, της αυτοδιοίκησης και φυσικά του κόμματος, παραδεχόμενοι, ότι η προσπάθεια επιβολής χρίσματος στην Αιγιάλεια, αντίκειται, πρωτίστως, της κοινής λογικής. Ωστόσο τους ευχαριστούμε διότι μας έδωσαν άλλη μια ευκαιρία για να τους υπενθυμίσουμε τη δυναμική της παράταξής μας.

Θέλω ειλικρινά και δημόσια να συγχαρώ τα στελέχη μας για την παρεμβατική  αντίδρασή τους, ως μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Αιγιαλείας».