Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας": Πόλεμος ανακοινώσεων για τα περιστατικά φυματίωσης

Πιο επικίνδυνος, και από τη φυματίωση, αποδεικνύεται ο πόλεμος ανακοινώσεων και οι τοποθετήσεις που ακολούθησαν των ρεπορτάζ γύρω από την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για επικίνδυνη νοσηλεία περιστατικών φυματίωσης στον «Αγιο Ανδρέα».

Αν και οι πλέον αρμόδιοι να μιλήσουν για το θέμα, είναι οι γιατροί του νοσοκομείου, έσπευσαν άλλοι να τοποθετηθούν με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και των συνδικαλιστών των νοσοκομείων.

Πέραν των σαφών διαβεβαιώσεων για την έλλειψη κινδύνου και κατά συνέπεια το αβάσιμο της καταγγελίας της ΠΟΕΔΗΝ  ο διοικητής του νοσοκομείου Θεόδωρος Σερεμέτης, η διευθύντρια Παθολογίας του νοσοκομείου Αγγελική Φραγκούλια δήλωσε:

«Ολο αυτό που συμβαίνει στερείται κοινής λογικής. Είναι δυνατόν γιατροί να νοσηλεύουν περιστατικά που είναι μεταδοτικά χωρίς τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας; Αυτό που έχει καταγγελθεί είναι άρρωστο και επικίνδυνο. Οντως νοσηλεύονται περιστατικά φυματίωσης αλλά υπάρχει θάλαμος ταυτοποιημένος με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας. Τα βαριά περιστατικά διακομίζονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και στο Σωτηρία. Δεν υπήρχε περίπτωση γιατρός να αναλάβει την περίθαλψη περιστατικού εάν δεν τηρούνταν όλες οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις ακόμα κι αν η διοίκηση το απαιτούσε».

Ο διοικητής του νοσοκομείου εξέδωσε χθες ανακοίνωση στην οποία επαναλαμβάνει ότι πρόκειται για «ασύστολα ψεύδη» και οι νοσηλευόμενοι του νοσοκομείου δεν πρέπει να φοβούνται.