Νικολόπουλος: Η ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ τίμησε την παγκόσμια ημέρα ποίησης με την υποψηφιότητα ενός Καλλιτέχνη Παγκόσμιας ακτινοβολίας. 

Τις βασικές αρχές και προτεραιότητες του φιλόδοξου και καινοτόμου προγράμματός του για τον Πολιτισμό ανέπτυξε σε ειδική συγκέντρωση που πραγματοποίησε στο ιστορικό Μέγαρο Γκολφινόπουλου στα Υψηλά Αλώνια, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Νίκος Νικολόπουλος.
Ένα πρόγραμμα μεγαλόπνοο, αλλά ταυτόχρονα και ρεαλιστικό, που όπως δεσμεύτηκε ο κ. Νικολόπουλος θα αγκαλιάζει όλες τις μορφές της τέχνης, θα αναδεικνύει τις γηγενείς καλλιτεχνικές δυνάμεις και θα ενθαρρύνει την ερασιτεχνική δημιουργία.

Παράλληλα τόνισε ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει στην τακτική οικονομική ενίσχυση των σημαντικών ιστορικών Πολιτιστικών φορέων και Συλλόγων της Πάτρας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα λειτουργίας λόγω παντελούς έλλειψης χρηματοδότησης.


Όπως τόνισε ανάμεσα στα άλλα ο Νίκος Νικολόπουλος η ημερομηνία παρουσίασης του προγράμματος, επιλέχθηκε να είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, προκειμένου να σηματοδοτήσει την έμφαση που θα δώσει ως Δήμαρχος σε όλους τους κρίσιμους τομείς και εκφάνσεις του πολιτισμού στην Πάτρα, με ιδιαίτερη σύνδεση και με τον φοιτητικό κόσμο της πόλης.


Ο επικεφαλής της «Νέας Πάτρας» παρουσίασε και τον υποψήφιο του Συνδυασμού του Αλέξανδρο Χάχαλη, έναν Πατρινό καλλιτέχνη διεθνούς ακτινοβολίας και παγκοσμίου βεληνεκούς, μέλος της γνωστής ιστορικής Πατρινής οικογενείας των ποτοποιών.


Όπως σημείωσε ο κ. Νικολόπουλος μιλώντας για τον Αλέξανδρο Χάχαλη:
«Είναι ένας σπουδαίος Έλληνας, που κατάφερε να γίνει γνωστός παγκοσμίως μόνο με το μικρό του όνομα: Alexandros! Όπως ακριβώς και ένας άλλος επίσης μεγάλος Έλληνας, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, ο οποίος επηρέασε καλλιτεχνικά τον Alexandro.
Η Πάτρα έχει διεθνώς διακεκριμένο ανθρώπινο δυναμικό και είναι η πόλη που μπορεί με κάθε τρόπο να πρωταγωνιστεί, σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της γης!»