Νικολόπουλος για την εκκένωση της λιμενικής ζώνης από μετανάστες:Έστω και αργά έπραξαν το σωστό-αλλά προσοχή μην πάθουμε τα ίδια

Με αφορμή την εκκένωση της νότιας λιμενικής ζώνης της Πάτρας από εκατοντάδες μετανάστες, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Είναι λυπηρό, από τη μία πλευρά, να μεταφέρεται μακριά από το λιμάνι της Πάτρας το όνειρο της διαφυγής εκατοντάδων μεταναστών σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, ήταν όμως ταυτόχρονα και επιβεβλημένο να συμβεί κάτι τέτοιο. Έστω και με χαρακτηριστική ολιγωρία- κι αφού θρηνήσαμε νεκρούς, χύθηκε αίμα και ζούσε σε καθεστώς τρομοκρατίας η νότια Πάτρα- η Πολιτεία έπραξε το καθήκον της. Η εκκένωση της λιμενικής ζώνης είναι πλέον ένα γεγονός, που έγινε δεκτό με αισθήματα ανακούφισης από τους οδηγούς, τους εργαζόμενους στο νέο λιμάνι και τους περιοίκους. Δεν έχουν πλέον το δικαίωμα οι αρμόδιες αρχές να ολιγωρίσουν. Οφείλουν να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, περιφρουρώντας την περιοχή, για να μην μετακυλήσουμε στην πρότερη κατάσταση.
Προσωπικά, νοιώθω ικανοποιημένος γιατί με τις αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μου οι αρμόδιοι Υπουργοί έπαιρναν τα μηνύματα της ανασφάλειας και της αγανάκτησης και τελικά έλαβαν την απόφαση της εκκένωσης της λιμενικής ζώνης.
Ελπίζω σε παρόμοια ή άλλα γεγονότα που έχουν σχέση με την κοινωνική και εργασιακή ασφάλεια και ηρεμία, να επιδείξουν πιο γρήγορα αντανακλαστικά».