Ναι στην 24ωρη λειτουργία του Αγίου Αλεξίου αλλά με ενίσχυση και χωρίς προχειρότητα λένε οι γιατροί

Παρούσα στο νέο εγχείρημα της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας για την 24ωρη  λειτουργία του Κέντρου Υγείας Βόρειου Τομέα (Αγίου Αλεξίου) της Πάτρας δήλωσε η διοίκηση του συλλόγου επιστημονιικού Υγειονομικού προσωπικού πρωτοβάθμιας Υγείας, επισημαίνοντας ωστόσο οτι η λειτουργία του δεν μπορει΄να στηριχθεί σε γιατρούς βασικών ειδικοτήτων που έρχονται μια φορά την εβδομάδα ως επισκέπτες.

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές ημερίδες και επισημαίνουν οτι άμεσα θα πρέπει να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες.

Κι αυτό επειδή για παράδειγμα αυτή τη στιγμή το Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα δεν έχει κανέναν ενδοκρινολόγο. Επίσης, οπως επισημάνθηκε στη συνέντευξη τύπου, εθελοντικά προσφέρουν ως επισκέπτες γιατοί τις υπηρεσίες τους οι εξής ειδικότητες:

Αγγειοχειρούργος κάθε Τρίτη,

Γυναικολόγος κάθε Τρίτη και Τετάρτη,

Δερματολόγος κάθε Τρίτη,

Χειρουργός κάθε Τετάρτη

Αυτή η εικόνα αφορά μια μονάδα στην οποία το 2019 έγιναν 496.322 εργαστηριακές εξετάσεις, 19.779 εξετάσεις στο ακτινολογικό εργαστήριο, 1.128 μαγνητικές τομογραφίες, 462.759 μικροβιολογικές εξετάσεις και 12.656 τεστ κοπώσεως , τρίπλεξ καρδιάς, οπτικά πεδία και σπειρομετρήσεις.

Στο κέντρο έχει απομείνει το 1/3 των γιατρών που υπηρετούσαν στο παρελθόν.