Νίκος Νικολόπουλος: Η μόνιμη στέγη πρώτος στόχος για την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Πάτρας

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Νικολόπουλος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της και ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις

 

Με την τοπική ηγεσία και τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συναντήθηκε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» Νίκος Νικολόπουλος, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του.

Ο επικεφαλής της  «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» άκουσε τα προβλήματά τους και παραδέχθηκε ότι το κτιριακό πρόβλημα της υπηρεσίας πρέπει να λυθεί άμεσα. «Είναι αδιανόητο η Πυροσβεστική να βρίσκεται στο… νοίκι και από καιρού εις καιρό να βγαίνει στο δρόμο και ν’ αναζητάει κατάλληλη στέγη», είπε μεταξύ άλλων στους παριστάμενους ο Νίκος Νικολόπουλος και δεσμεύτηκε ότι θα είναι αρωγός των προσπαθειών τους προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες της δουλειά τους.

Η παρουσία του υποψήφιου Δημάρχου και των συνεργατών του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία συνέπεσε με την ψήφιση πρόσφατης τροπολογίας στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία παρατείνεται για 5 χρόνια η εργασία των εποχιακών πυροσβεστών.

«ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΠΟΧΙΑΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ»

Άδραξε, λοιπόν, την ευκαιρία ο Νίκος Νικολόπουλος και σχολίασε: «Ήμουν κι εγώ φυσικά υπέρ της ψήφισης της συγκεκριμένης τροπολογίας. Γενικότερα, από την εποχή διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή είναι αποδεδειγμένη η ευαισθησία μας και οι έγνοιά μας για τους συμβασιούχους και τους εποχιακούς υπαλλήλους και δεν δέχομαι να διαστρεβλώνεται σήμερα η πραγματικότητα».

Αμέσως μετά, ο Νίκος Νικολόπουλος έκανε συγκεκριμένη την ανωτέρω  αναφορά του, λέγοντας στους παρισταμένους:

«Να προσέχει ο κ. Πελετίδης όταν σχολιάζει τις πρωτοβουλίες μου για τους συμβασιούχους γιατί δεν του… μοιάζω.

Στην ίδια πόλη ζούμε και ξέρουμε ποια είναι η δική του τακτική. Όσους συμβασιούχους θέλει τους κρατάει στο Δήμο και τους δίνει ακόμη και εξαιρέσιμα ή μη δεδουλευμένα χρήματα. Οι άλλοι διώχνονται. Η «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» έρχεται στα δημοτικά πράγματα και δεν πρόκειται να κάνει εξαιρέσεις. Το δικαίωμα στη δουλειά είναι αναφαίρετο για όλους. Αυτό ξέρω να λέω εγώ, που δεν το λέει ο κ. Πελετίδης».

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ ΧΡ. ΜΑΝΤΑ

Στην επαφή του με τους πυροσβέστες της Πάτρας ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Νικολόπουλος δεσμεύτηκε ότι λίαν συντόμως η «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» θα τελέσει τρισάγιο στη μνήμη του αδικοχαμένου πυροσβέστη Χρήστου Μαντά, που πυροβολήθηκε πριν από 8 χρόνια έξω από το σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος», στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, στην προσπάθειά του ν’ αποτρέψει ένοπλη ληστεία.

Τέλος, ως νέα Δημοτική Αρχή, η «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» θα τοποθετήσει αναμνηστική πλάκα στον τόπο της δολοφονίας και κάθε χρόνο θα τιμάται η μνήμη του ήρωα πυροσβέστη.