Νίκη της ΔΑΚΕ στις εκλογές των δασκάλων

Η μαζική προσέλευση των δασκάλων και νηπιαγωγών της Πάτρας στις κάλπες χαρακτήρισε τη χθεσινή εκλογική διαδικασία ανάδειξης του νέου ΔΣ του Συλλόγου. Η ΔΑΚΕ συνεχίζει να κρατάει, και μάλιστα με διαφορά τα σκήπτρα της πρωτιάς ενώ για πρώτη φορά κατάφερε να κερδίσει μία έδρα και το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα στην εκλογική διαδικασία συμμετείχαν 1.644 εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε σύνολο 1.750 εγγεγραμμένων. Οι εκλογές διενεργήθηκαν χθες το απόγευμα στο συγκρότημα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών (Στρούμπειο) όπου για την κάλυψη των ψηφοφόρων δημιουργήθηκαν έξι εκλογικά τμήματα.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση των ψήφων, το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ έλαβε 488 ψήφους και 3 έδρες. Σε σύγκριση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση έχασε μία έδρα την οποία έλαβε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σταθερά στη δεύτερη θέση ήρθε το ψηφοδέλτιο της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» (ΔΗΣΥ) με 380 ψήφους και 2 έδρες. Το ψηφοδέλτιο της «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ» έλαβε 295 ψήφους και 2 έδρες, το ψηφοδέλτιο της «ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ» (ΕΑΚ) πήρε 158 ψήφους και 1 έδρα. Το ψηφοδέλτιο της «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ» έλαβε 166 ψήφους και 1 έδρα και το ψηφοδέλτιο της «ΤΑΞΙΚΗΣ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ» πήρε 32 ψήφους και καμία έδρα. Τέλος καταμετρήθηκαν 125 ψηφοδέλτια ως άκυρα και λευκά.

Σε ό,τι αφορά τους σταυρούς και τα ονόματα όσων εκλέγονται δεν είχαν γίνει γνωστά χθες το βράδυ καθώς η καταμέτρηση συνεχίζονταν μέχρι αργά.

Πάντως το επόμενο στοίχημα για τον εκπαιδευτικό κλάδο των δασκάλων είναι η άμεση συγκρότηση των εκλεγμένων σε ΔΣ. Υπενθυμίζουμε ότι στο παρελθόν ο Σύλλογος είχε μείνει ακέφαλος επί μακρό χρονικό διάστημα λόγω αδυναμίας συνεννόησης και συνεργασίας μεταξύ των παρατάξεων.