Νίκη Κεραμέως: Νομική τέλος με το άρθρο 45 - Το κατέθεσε χθες στην Βουλή - Αναυδοι οι φορείς που περίμεναν συνάντηση με Μητσοτάκη

Οριστικά πλέον γράφεται το τέλος της Νομικής Σχολής που επρόκειτο να λειτουργήσει, στο πλαίσιο του Πανεπιστημίου Πατρών, από το ακαδημαϊκό έτος 2020- 2021.

Οπως αναμένονταν, χθες η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έκανε τη σχετική εισήγηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Το άρθρο 65 που συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο: «Ρυθμίσεις του υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα» προβλέπει την άρση της ίδρυσης της Νομικής Σχολής.

Η εξέλιξη αυτή είναι γνωστή στην τοπική κοινωνία από την Κυριακή 28 Αυγούστου καθώς την είχε ανακοινώσει η κ. Κεραμέως με τηλεφωνήματά της στον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και την πρύτανι του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου.

Παρά όμως τις επιστολές των φορέων και το αίτημα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό αλλά και όσες προσπάθειες έγιναν, η κυρία Κεραμέως έκανε αυτό που είχε αποφασίσει.

Μάλιστα αύριο στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου συζητείται η χρηματοδότηση με 5,5 εκατ. ευρώ του κτιρίου της Νομικής στην πανεπιστημιούπολη.