Νέο σκληρό επεισόδιο με... μεθυσμένους μετανάστες στο λιμάνι

Μια ομάδα 20 ατόμων με σίδερα και διάφορα αντικείμενα να προσπάθησαν αργά χθες το βράδυ να σπάσουν τα κάγκελα και στο λιμάνι να εισέλθουν στο χορό ISPS για να εισβάλουν στα φορτηγά. Στον χώρο υπήρχαν μόνο εργαζόμενοι στις Μεταφορές που κινδύνευσαν αφού κάποιοι από τους μετανάστες ήσαν υπο την επήρεια ουσιών, άρα ανεξέλεγκτοι.

Σε πραγματικό χρόνο αναρτήθηκε το περιστατικό στο Διαδίκτυο (από εκεί και η φωτογραφία μας) και λίγο μετά έφτασαν δυο περιπολικά που υποχρέωσαν τους μετανάστες να επισρέψουν στη βάση τους. Ποια είναι η βάση τους; Τα Παλαιά Δημοτικά Σφαγεία. Εκεί έχουν εγκατασταθεί με... ρεύμα και νερό, ενώ άλλοι έχουν διασκορπιστεί σε μικρές ομάδες σε διάφορα κοντινά σημεία ώστε αν γίνει επιχείρηση συγκέντρωσής τους να μην είναι όλοι μαζί.

Στο μεταξύ γκρίνια έχει ξεσπάσει στην περιοχή επειδή έγινε διάβαση πεζών ανάμεσα στον ερειπωμένο Λαδόπουλο και το Λιμάνι - δηλαδή στο πουθενά - κάτι που θεωρήθηκε ως... διάβαση μεταναστών. Οι κάτοικοι επισημαίνουν ότι αυτή η διάβαση είναι πρόκληση "αν σκεφτεί κανείς ότι δεν έγινε ούτε το Royal, όπου η επισκεψιμότητα λόγω εκδηλώσεων είναι μεγάλη και η διάβαση αναγκαία".