Νέα κινητοποίηση την Παρασκευή από μαθητές και καθηγητές του 10ου Λυκείου

Κινητοποίηση από την Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας πραγματοποιήθηκε χθες στην Ακτή Δυμαίων στο ύψος του 10ου Λυκείου , που κινδυνεύει να μείνει χωρίς Τρίτη Τάξη, ενώ την Παρασκευή το μεσημέρι διοργανώνεται διαμαρτυρία με πολλούς φορείς στην αιρετή Περιφέρεια στο Νέο Δρόμο.

Στην ανακοίνωση της η Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας,αναφέρει ότι «αφού εκτίμησε τη γενικότερη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί πανελλαδικά και στην περιοχή μας στο ζήτημα των λεγόμενων «ολιγομελών» τμημάτων στα σχολεία και την καθυστέρηση του Υπ. Παιδείας να βγάλει την 3η κατά σειρά τροποιητική της αρχικής εγκυκλίου που αφορά πολλά τμήματα της περιοχής και ειδικά την ύπαρξη αυτού καθευατού του 10ου ΓΕΛ Πάτρας με το μη «ξήλωμα» της Γ΄ τάξης του μέσω της μη έγκρισης της μοναδικής Ο. Π., αποφάσισε ομόφωνα την παρακάτω κλιμάκωση μέχρι την δικαίωση:

Την Παρασκευή 05.10.018 στις 13.30 το μεσημέρι μαζί με πολλούς φορείς διοργανώνει διαμαρτυρία-διεκδίκηση για την σωτηρία του σχολείου στην αιρετή Περιφέρεια (Νέος δρόμος).

Καλεί

α) Όλα τα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία δημοσίου και ιδωτικού τομέα, το Νομαρχ. Παράρτημα της ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και το Δήμο Πατρέων, την Ένωση Γονέων Πάτρας και την Ομοσπονδία Γονέων για την έκδοση ψηφισμάτων στήριξης και την συμμετοχή τους στην αιρετή Περιφέρεια την Παρασκευή 05.10.2018.

β) Του Βουλευτές του Νομού, έστω και την ύστατη ώρα, να κάνουν επερωτήσεις στη Βουλή και να συνδράμουν στη σωτηρία του σχολείου ποικιλότροπα.