Νέα έφοδος ΕΛΑΣ για το διπλοπαρκάρισμα

Συνεχίστηκε και χθες η κυκλοφοριακή ασφυξία στο κέντρο της Πάτρας, κυρίως λόγω των έργων αντικατάστασης του ασφαλτοτάπητα στην οδό Αγίου Ανδρέου, τα οποία σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, θα συνεχιστούν και σήμερα, στο ύψος της Ερμού, με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων, από τις 7 το πρωί, έως τις 4 το απόγευμα.

Στο πλαίσιο της ίδιας εργολαβίας, οι εργασίες επισκευής του οδοστρώματος συνεχίζονται σήμερα και στην οδό Ιωάννου Βλάχου, από την οδό Γούναρη μέχρι την οδό Μιαούλη.

Το πρόβλημα δεν είναι τόσο τα έργα, τα οποία άλλωστε προκαλούν προσωρινή συμφόρηση, όσο η αντικοινωνική συμπεριφορά πολλών οδηγών, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την απουσία ελέγχων, σταθμεύουν όπου βρουν, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που προκαλούν.

Η επιστροφή των Πατρινών στις καθημερινές τους συνήθειες, είχε και τις αρνητικές της συνέπειες στην Πάτρα, κάτι που έχει προβληματίσει την τοπική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία εμφανίζεται αποφασισμένη να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, αποκατάστασης της εύρυθμης λειτουργίας των κεντρικών δρόμων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, με εντολή του αστυνομικού διευθυντή Αχαΐας, Ταξίαρχου, Γιώργου Μιχαλόπουλου, ξεκινά άμεσα επιχείρηση αποσυμφόρησης του κέντρου της Πάτρας. Στη «μάχη» κατά του κυκλοφοριακού ρίχνονται όχι μόνο οι άνδρες της Τροχαίας και της Αμεσης Δράσης, αλλά και η ομάδα ΔΙΑΣ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο πονοκέφαλος της άναρχης στάθμευσης και της κατάληψης πεζόδρομων και πεζοδρομίων.

Μάλιστα, με δεδομένο ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους και τα σχολεία, καθίσταται αναγκαία η λήψη άμεσων μέτρων, γιατί η κατάσταση θα επιδεινωθεί περισσότερο και το κέντρο της Πάτρας θα υποστεί κυκλοφοριακό έμφραγμα.

Πάντως στις προθέσεις της ΕΛΑΣ δεν είναι επιβολή κλήσεων, αλλά η ορθή λειτουργία της πόλης, ιδιαίτερα κατά τις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής. Γι' αυτό άλλωστε ο αστυνομικός διευθυντής θα έχει άμεσα συνάντηση με τη δημοτική αρχή, ώστε από κοινού να υπάρξει σχεδιασμός μέτρων.