Μόνο δύο στην φυλακή από τους 13 για το μπαράζ διαρρήξεων και ληστειών σε Πάτρα και Αίγιο

Με ομόφωνη απόφαση Εισαγγελέα και Ανακριτή Πατρών, αφέθηκαν ελεύθερα τα 11 από τα 13 άτομα  που συνελήφθησαν για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση που δρούσε τα τελευταία δυο χρόνια σε Αίγιο και Πάτρα και διέπραττε ληστείες και κλοπές χρηματοκιβωτίων.

Οι έντεκα  από τους δεκατρείς συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή  ενώπιον των δικαστικών λειτουργών και απολογήθηκαν. Τους επεβλήθησαν περιοριστικοί όροι και αφέθησαν ελεύθεροι.

Αν και η Αστυνομία είχε «δέσει» την ιστορία με βίντεο και σωρεία αποδείξεων, οι δικαστικές αρχές έκριναν πως οι έντεκα  δεν πρέπει να προφυλακιστούν.  Απλά τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.  Να θυμίσουμε πως η ΕΛΑΣ μιλούσε για μεγάλη επιτυχία, κάτι που αποδεικνυόταν και από τα βίντεο για την δράση των συγκεκριμένων ατόμων.

Οπως προέκυψε από τις έρευνες, σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της σπείρας είχαν διαπράξει κατά ομάδες των έξι ατόμων επτά ληστείες σε φαρμακείο πρατήρια υγρών καυσίμων, κατάστημα κινητής τηλεφωνίας και εναντίον τριών πεζών, 31 διαρρήξεις καταστημάτων και επιχειρήσεων, πέντε διαρρήξεις σε σπίτια, τρεις διαρρήξεις στον ΔΕΔΔΗΕ Αιγίου, στο δημαρχείο Αιγίου και στον ΕΦΚΑ Αιγίου, 19 κλοπές οχημάτων κ.ά.

Από την δράση τους, που είχε ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2017, τα μέλη σπείρας είχαν αποκομίσει περίπου 315.000 ευρώ.