Μπάνιο στο λιοπύρι - Χωρίς ξαπλώστρες και ομπρέλες οι παραλίες της Αχαΐας το Σ.Κ.

Το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει καν εκδώσει την σχετική εγκύκλιο για να δώσει την δυνατότητα στην Κτηματική Υπερεσία να δίνει και αυτή με την σειρά της στα καταστήματα εστίασης την άδεια για ξαπλώστρες, ομπρέλλες και πρόχειρες κατασκευές.

Τι σημαίνει αυτό; Το Σαββατοκύριακο που ο κόσμος θα ξεχυθεί στις παραλίες τα μαγαζιά δεν θα έχουν ούτε ξαπλώστρες, ούτε ομπρέλες και όποια έχουν θα είναι μάλλον χωρίς το γράμμα του νόμου, με τους επιχειρηματίες να ρισκάρουν αφού το σίγουρο είναι ότι οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί.

Οπότε τα μαγαζιά ποιυ θα ανοίξουν θα είναι μόνο για να δίνουν καφέ, αναψυκτικά και τυποποημένα τρόφιμα, απολαμβάνοντας τα αυτά μες στο λιοπύρι.

"Πρόκειται για μία τραγελαφική κατάσταση" τονίζει  ο Σπύρος Στεργίου, Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Αχαΐας.  «Τα καταστήματα εστίασης που βρίσκονται πάνω σε παραλίες έχουν τη δυνατότητα να δουλεύουν μόνο take away. Μπορούν να προσφέρουν στο χέρι, καφέ αναψυκτικά και κάποια τυποποιημένα τρόφιμα.

Από εκεί πέρα είναι σαν η παραλία που αντιστοιχεί στο μαγαζί τους, να μην τους ανήκει. Μπορεί ο λουόμενος να βάλει την πετσέτα του, την ομπρέλα του ή την ξαπλώστρα που θα έχει μεταφέρει από το σπίτι του. Αν εκεί θα δημιουργηθεί συνωστισμός δεν είναι ευθύνη του καταστηματάρχη. Ο κόσμος είναι υπεύθυνος για το τι ακριβώς θα κάνει".

Να σημειώσουμε ότι η ακτογραμμή του νομού διαθέτει περίπου 350 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, από τα Νικολαίικα μέχρι τα Νιφορέικα, ενώ στην εριοχή οι παραλίες είναι άμεσα συνδεδεμένες με τα καφέ-μπαρ-εστιατόρια, που κάθε χρόνο τοποθετούν ξαπλώστρες, ομπρέλες και τραπεζάκια και εξυπηρετούν τους λουομένους.