Με την πλάτη στον τοίχο ανοίγουν οι «πύλες» του λιμανιού και του Αράξου για τουρίστες

Η Αχαΐα, η Πάτρα και η Δυτική Ελλάδα στο σύνολο της,  ως μία από τις πύλες εισόδου της χώρας, καλείται από το προσεχές εικοσιτετράωρο και μετά , να κερδίσει το στοίχημα με την οποία την φέρνει αντιμέτωπη, το άνοιγμα των συνόρων στο πλαίσιο της επανέναρξης του τουρισμού , εν μέσω κοροναϊού.

Από την Πέμπτη καταφθάνουν στο λιμάνι της Πάτρας με τις γραμμές της Αδριατικής οι πρώτοι επιβάτες ενώ την Παρασκευή ξεκινούν οι πτήσεις  στον Άραξο . Την ίδια ώρα ,προβληματισμός επικρατεί για το κατά πόσο τα πρωτόκολλα τα οποία έχουν καταρτιστεί είναι άρτια προκειμένου να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν εάν χρειαστεί κρούσματα εισαγόμενα ως προς τον κορονοϊό , αλλά και το τι θα γίνει στην περίπτωση αυτή .

Οι έλεγχοι τόσο στο αεροδρόμιο του Αράξου όσο και στο λιμάνι της Πάτρας , θα γίνονται με ειδικό λογισμικό και barcode , με τη χρήση τεστ τα οποία θα πραγματοποιούν κινητές μονάδες ΕΟΔΥ, που θα λαμβάνουν δείγματα.

Στο πλαίσιο της διαχείρισης του αναμενόμενου τουριστικού «ρεύματος «πραγματοποιήθηκε χθες Σύσκεψη  στον ΟΛΠΑ, προκειμένου να αναλυθεί το σχέδιο δράσης, ο τρόπος υλοποίησης του και να εντοπιστούν ενδεχόμενα κενά ,ενώ ανάλογο είναι το σκηνικό και σε ότι αφορά το πολιτικό αεροδρόμιο του Αράξου