Με λίφτινγκ ξεκινούν τη νέα σχολική χρονιά αρκετά σχολεία της Πάτρας

Μπορεί τα κονδύλια να έχουν μειωθεί σε μεγάλο βαθμό στον δήμο και στις σχολικές επιτροπές όλα αυτά τα χρόνια, όμως, η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να προχωρήσει το πρόγραμμα για την αναβάθμιση των σχολείων και να το ολοκληρώσει μέσα στα επόμενα χρόνια της θητείας της.

Τα συνεργεία του Δήμου βρίσκονταν όλο αυτό το διάστημα σε πυρετό προετοιμασιών, έτσι ώστε να προλάβουν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και να παραδοθούν ανακαινισμένα ακόμα περισσότερα σχολικά συγκροτήματα στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές τους.

Συγκεκριμένα οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν το φετινό καλοκαίρι, στο μεσοδιάστημα ανάμεσα στο τέλος της περασμένης σχολικής χρονιάς και εν όψει της νέας, αφορούσαν περισσότερα από είκοσι συνολικά σχολεία τόσο της πρωτοβάθμιας, όσο και τις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Παράλληλα, αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ο αριθμός των σχολικών συγκροτημάτων που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα της ενεργειακής αναβάθμισης έχει αυξηθεί και από τα έξι που ήταν αρχικά έχουν ανέβει στα 21 σχολεία.  

Οι εργασίες αυτές τις μέρες βρίσκονται στην τελική ευθεία έτσι ώστε όλα μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου να είναι έτοιμα από πλευράς Δήμου.