Με δωρεά Πλέσσα το ΕΚΑΒ απέκτησε την πρώτη του μοτό άμεσης επέμβασης - Σημαντικές εξαγγελίες Γιάννη Καρβέλη

Ένα περιστατικό άμεσης επέμβασης του ΕΚΑΒ ήταν η αφορμή ώστε η "Πλέσσας ΑΕ" να προχωρήσει σε μια δωρεά μοτοσυκλέττας προς τον φορέα. Ο Διονύσης Πλέσσας που παραβρέθηκε στην τελετή παράδοσης εξήγησε πως "τότε η αναμονή μας φάνηκε ένας αιώνας". Και συμπλήρωσε: "Είδαμε τι σημασία έχει ο χρόνος για την ανθρώπινη ζωή. Κι όταν μάθαμε ότι το ΕΚΑΒ Πάτρας δεν έχει ούτε μια μοτοσυκλέττα αποφασίσαμε να την προσφέρουμε εμείς".

Ο κ. Πλέσσας εξέφρασε τη χαρά του και τις ευχαριστίες του προς το ΕΚΑΒ, "γιατί μας δόθηκε η δυνατότητα μιας σημαντικής πράξης" Και συνέχισε: "Θέλω να ευχαριστήσω και το ΕΚΑΒ για την συνεργασία ώστε αυτό που θα έπρεπε να γίνει, να γίνει σωστά.

Όταν αποτανθήκαμε στα στελέχη του ΕΚΑΒ τι διαπιστώσαμε; Την αγωνία τους, να μπορούν να προλαβαίνουν. να μπορούν να σώζουν. Είδαμε νέα παιδιά που εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο θέλοντας να προλάβουν. Το επαναλαμβάνω: ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ. Και για αυτά τα παιδιά άξιζε η δωρεά μας.

Πρέπει επίσης να σας θυμίσω ότι η Μεταφορική Πλέσσας, είναι μια εταιρεία που εργάζεται στους δρόμους. Ο κίνδυνος ενός ατυχήματος υπάρχει καθημερινά. Και είναι και δική μας αγωνία αν κάτι συμβεί να περιοριστεί μόνο στις λαμαρίνες και όχι στις ζωές των ανθρώπων.

Τέλος να πω και αυτό: Ζούμε σε μια όμορφη πόλη που όμως κατά ένα περίεργο τρόπο υστερούμε ακόμη και στα βασικά. Το ΕΚΑΒ Πάτρας τρίτης πόλης της Ελλάδος που δραστηριοποιείτε σε όλη τη ΝΔ Ελλάδα να μην έχει μια μοτοσυκλέττα άμεσης επέμβασης; Θελήσαμε να διορθώσουμε και αυτό".

ΚΑΡΒΕΛΗΣ: ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΟ ΕΚΑΒ

"Το ΕΚΑΒ σώζει ζωές" είπε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης που αποκάλυψε ότι τρέχει διαγωνισμός για 30 σύγχρονα ασθενοφόρα ενώ μετά την χειρόνομία Πλέσσα "αποφασίσαμε να αποκτήσει το ΕΚΑΒ και μια δεύτερη μοτοσυκλέττα".

Την εκδήλωση τίμησε και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευθυμίου που απένειμε πλακέτα στον κ. Πλέσσα ενώ μίλησε με θερμά λόγια και για την δωρεά και για τα στελέχη του ΕΚΑΒ Πάτρας. Επίσης και ο βουλευτής Αχαίας Ιάσων Φωτήλας που περιέγραψε την υψηλή ποιότητα των στελεχών του ΕΚΑΒ και την μεγάλη τους αφοσίωση σε αυτό που κάνουν.

ΟΙ ΜΟΤΟ ΣΩΖΟΥΝ

Στην Λουτρόπολη της Αιδηψού την οποία επισκεπτονται κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, περιορίστηκαν οι θάνατοι κατά 60%, μετά την απόκτηση δυο μοτοσυκλεττών. Η γρήγορη αντιμετώπιση ΣΏΖΕΙ ζωές.