Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες: Τα φώτα στην Πάτρα, στη μεγάλη βραδιά

Η ώρα της έναρξης των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Πάτρα 2019», της μεγάλης γιορτής της πόλης, της μεγάλης γιορτή της Μεσογείου, έφτασε.

Αύριο Κυριακή 25 Αυγούστου στις 20.30 στο κεντρικό γήπεδο της εγκατάστασης «Αρτεμις», δίπλα από το κολυμβητήριο του ΝΟΠ, θα λάβει χώρα η τελετή έναρξης των Αγώνων, η οποία θα μεταδοθεί απευθείας από τη δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ) και θα γίνει σε ένα γεμάτο γήπεδο, καθώς τα εισιτήρια έχουν ήδη εξαντληθεί.

Τo παρών είναι πιθανόν να δώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και σίγουρα ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό. Η τελετή έχει τη σκηνοθετική υπογραφή της Ελενας Μπονέλη, ενώ την καλλιτεχνική σύλληψη και εκτέλεση υπογράφει ο Αχαιός Πάρις Λαλιώτης.

Στην τελετή έναρξης θα παρελάσουν οι αθλητές και τα μέλη των αποστολών των 26 χωρών της Μεσογείου, μεταφέροντας το μήνυμα της ειρήνης, της φιλίας των λαών και του Ευ Αγωνίζεσθαι και της αρμονικής συνύπαρξης των λαών.

Η πολυ-πολιτισμικότητα, η παρουσίαση όχι μόνο στοιχείων του μοναδικού ελληνικού πολιτισμού αλλά και της κουλτούρας των χωρών της Μεσογείου βρίσκεται στο επίκεντρο των όσων πρόκειται να παρουσιαστούν στην τελετή έναρξης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η πολυπληθής ομάδα παραγωγής, η οποία εργάζεται μήνες γι' αυτή την μέρα, θα μεταφέρει επί σκηνής ζωντανά ένα μοναδικό ταξίδι στη Μεσόγειο.

Από την Ισπανία στα Βαλκάνια και από τη Βόρειο Αφρική στην Ελλάδα και την Πάτρα. Μουσική, κίνηση, χορός, θέατρο και σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, συνοδεύουν το ταξίδι στη Θάλασσα της Μεσογείου. Βασικά στοιχεία της Τελετής είναι το νερό και η άμμος, πάνω στα οποία στηρίζονται και οι Αγώνες που θα λάβουν χώρα στην Πάτρα.

Περισσότεροι από 35 καλλιτέχνες (τραγουδιστές, μουσικοί, χορευτές, ακροβάτες) θα ανέβουν στη σκηνή με βασική προσκεκλημένη τη νεαρή ερμηνεύτρια Μαρίνα Σάττι και Fones.

Χορογραφίες θα παρουσιάσουν οι G2 Entertainment Group - Garry Mardon, ενώ σολίστ της τελετής θα είναι οι Ευγένιος Βούλγαρης (yali tambur), Γιάννης Δίσκος (σαξόφωνο), Βάγια Ζεππάτου (μαντολίνο), Βασίλης Πουρνιάς (κλασική κιθάρα).

Σημαντική θα είναι και η συμμετοχή των εθελοντών της διοργάνωσης στην τελετή έναρξης που προετοιμάζονται και αυτοί πυρετωδώς.

Το πρόγραμμα παρουσιάζει ο Γιώργος Λιανός.

Η Οργανωτική Επιτροπή καλεί αύριο «όλους και όλες να παρευρεθούν σε μια μεγάλη γιορτή, σε μια φαντασμαγορική συνύπαρξη λαών και πολιτισμών».

ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Η είσοδος των θεατών θα πραγματοποιηθεί από την είσοδο προς το Νότιο Πάρκο. Οι πόρτες της εγκατάστασης για τους θεατές ανοίγουν στις 18.30 και κλείνουν στις 20.00 για λόγους ασφαλείας.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Το αγωνιστικό μέρος ξεκινάει και επίσημα από μεθαύριο Δευτέρα και ήδη οι πρώτες ομάδες βρίσκονται στην Πάτρα και «πάτησαν» ήδη τα γήπεδα των Αγώνων για την πρώτη γνωριμία τους με τις εγκαταστάσεις.

Ανάλογα με το πρόγραμμα του κάθε αθλήματος, οι αποστολές των 26 χωρών υπολογίζουν την άφιξή τους στην Πάτρα και εν συνεχεία και τις πρώτες τους προπονήσεις.

Χρυσοί χορηγοί των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων Πάτρα 2019 είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια και ο ΟΠΑΠ.

> Η Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων ανακοίνωσε χθες τη συνεργασία της με την Ολυμπία Οδό ως επίσημου υποστηρικτή της διοργάνωσης.

«Η συνδρομή εταιρειών σαν την Ολυμπία Οδό μάς δίνουν ξεχωριστή ικανοποίηση και ενισχύουν το μήνυμα πως η κοινή προσπάθεια όλων, είναι η εγγύηση για την επιτυχία των Αγώνων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Οργανωτική Επιτροπή.

> Συνεχής θα είναι η ενημέρωση που θα παρέχεται στην διάρκεια των ΙΙ Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων της Πάτρας αναφορικά με την πρόγνωση του καιρού.

Ο καθηγητής Αθανάσιος Αργυρίου θα εκδίδει δελτίο πρόγνωσης καιρού ανά δωδεκάωρο, έως τις 22:00 και 12:00 κάθε ημέρα και θα αφορούν στο επόμενο 12ωρο. Η αποστολή του πρώτου δελτίου θα γίνει σήμερα 24η Αυγούστου. Σε περίπτωση εκτάκτων καιρικών φαινομένων θα αποσταλούν και ενδιάμεσα δελτία.