Μερική υποχώρηση του Δήμου στην αντιδρόμηση της Κανακάρη

Κάνει πίσω η δημοτική Αρχή της Πάτρας στο θέμα της αντιδρόμησης της Κανακάρη, αλλά για το μισό δρόμο, ρισκάροντας να προκαλέσει μεγαλύτερη σύγχυση και κυκλοφοριακά προβλήματα στην πόλη.

Οπως έγινε χθες γνωστό, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τόσο από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παύλο Στάμο, όσο και από τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, η αντιδρόμηση της Κανακάρη θα γίνει... τμηματικά, αρχής γενομένης από τη Βενιζέλου, μέχρι την Παπαφλέσσα ή τη Γούναρη.

Σύμφωνα με τον κ. Στάμο, με βάση την εκτίμηση των δημοτικών υπηρεσιών και του αναδόχου, άμεσα μπορεί να ξεκινήσει το τμήμα Ελευθερίου Βενιζέλου - Αρχιεπισκόπου Ιεροθέου (ή Σμύρνης) και στη συνέχεια Αρχιεπισκόπου Ιεροθέου (ή Σμύρνης) - Παπαφλέσσα και Παπαφλέσσα - Γούναρη. Για να εξυπηρετηθεί ποιά ανάγκη; Δεν δόθηκε εξήγηση, πέραν της προφανούς, ότι δηλαδή η δημοτική αρχή αγοράζει χρόνο για να περάσουν οι εκλογές.

Η τοποθέτηση αυτή, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην αντιπολίτευση, που κατηγόρησε ευθέως την δημοτική Αρχή ότι προσπαθεί να είναι «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ» για να αποφύγει πολιτικό κόστος ενόψει δημοτικών εκλογών.

Σύμφωνα με την τοποθέτηση Στάμου, ο Δήμος προτείνει να προχωρήσει η πλήρης αντιδρόμηση της Κανακάρη, εφόσον εκπληρωθούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Μια από αυτές είναι η συγκοινωνιακή μελέτη που θα εξετάσει μια εναλλακτική διαδρομή των αστικών λεωφορείων εκτός της Κανακάρη, με πιθανή αντιδρόμηση της Μαιζώνος (μετά το κέντρο) και Κωνσταντινουπόλεως, ώστε τα αστικά λεωφορεία να ακολουθούν τη διαδρομή: Ναυαρίνου - Κανακάρη - Κολοκοτρώνη - Μαιζώνος - Κωνσταντινουπόλεως - Αγίας Σοφίας - Κόμβος Κουρτέση - Πανεπιστημίου.

Για την εξυπηρέτηση των μονίμων κατοίκων της Κανακάρη ο Δήμος θα προωθήσει την επέκταση του συστήματος της εκ περιτροπής στάθμευσης από Ζαΐμη - Μαιζώνος - Καρόλου - Κανακάρη - Ζαΐμη. Θα αφορά τους μόνιμους κατοίκους του τμήματος της Κανακάρη από Αστιγγος έως Καρόλου και τους κατοίκους του τμήματος Καραϊσκάκη - Σατωβριάνδου όπου έγινε ανάπλαση.

Παράλληλα, ο Δήμος θα προωθήσει την τροποποίηση του σχεδίου πόλης για δημιουργια θέσεων στάθμευσης και παρκινγκ και την αγορά του οικοπέδου που βρίσκεται στην οδό Κανακάρη και Γκότση, ενώ θα διαμορφώσει δημοτικό οικόπεδο στον κόμβο Κουρτέση, πίσω από το ΕΠΑΛ, ανεξάρτητα αν θα προχωρήσει η ανταλλαγή του αγροτεμαχίου με την Αστυνομική Διεύθυνση.

Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για διαμόρφωση σε παρκινγκ του χώρου του ΟΣΕ στην Νόρμαν και Αθηνών, που έχει παραχωρηθεί για αυτό το σκοπό.