Μεγαλώνει διαρκώς ο καταυλισμός μεταναστών στην Ακτή Δυμαίων - Αυξάνονται τα επεισόδια - Δεν ασχολούνται οι Αρχές

Δείτε τη φωτογραφία: Είναι δυο χρόνια πριν (2018) και θυμηθείτε: Τέτοιες εικόνες θα τις ξαναζήσει η Πάτρα σύντομα αφού καθημερινά αυξάνονται οι μετανάστες που έρχονται για να εγκατασταθούν σε κτίρια απέναντι από το λιμάνι και να εφορμούν καθημερινά σε φορτηγά.

Η μαζική αδιαφορία όλων των αρχών δημιουργεί έναν διαρκώς αυξανόμενο καταυλισμό μεταναστών απέναντι από το Νέο Λιμάνι της Πάτρας. Είναι ζήτημα χρόνου να φτάσει σε μέγεθος αυτόν που ανάγκασε τον κ. Βίτσα να επέμβει προ ετών, όταν πλέον η κατάσταση ανάγκασε τους κατοίκους ακόμα και να διαδηλώσουν.

Και σήμερα ο εκνευρισμός των κατοίκων της περιοχής - που απαξιώνεται για μια ακόμη φορά - μεγαλώνει. Ήδη δεκάδες μετανάστες έχουν βρει στέγη σε κτίρια της Πειραϊκής Πατραϊκής (τα οποία υποτίθεται ότι έχουν ιδιωτική φύλαξη από τον ΟΛΠΑ), του Λαδόπουλου, την ΑΒΕΞ κ.α. Μάλιστα αρκετοί από αυτούς, απογευματινες ώρες χρησιμοποιούν τα νερά των Παλαιών Σφαγείων για να πλένονται...

Τα παραπάνω συνσδυάζονται με την αδυναμία του κράτους να προστατεύσει την λειτουργία του Λιμένα. Εκεί καθημερινά έχουμε περιστατικά επεισοδίων μεταξύ μεταναστών με οδηγούς φορτηγών αλλά και Λιμενικούς. 

Το θέμα το γνωρίζουν όλοι: Υγειονομικές υπηρεσίες (λόγω κορωνοϊού...), Αστυνομική Διεύθυνση, βουλευτές, Υπουργείο του Πολίτη κ.α. Δεν υπάρχει όμως καμία μριομνα με αποτέλεσμα η προσέλευση μεταναστών να είναι πλέον καθημερινή και να ξεπερνά ήδη τα 200 άτομα. 

Το πρόβλημα θα πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις τους καλοκαιρινούς μήνες όταν το Λιμανι θα ανακτήσει μέρος της κίνησης.

Τέλος μόνο θυμηδία προκαλεί το γεγονός κατασκευάστηκε στο λιμάνι ένας φράχτης με 1,5 εκατ. ευρώ (!) μόνο για το θεαθήναι. Δεν εμποδίζει κανέναν, είναι σαν να μην υπάρχει.