Μαρία Φιλοπούλου: Το Επιμελητήριο άφησε χιλιάδες μέλη του αβοήθητα! - Στο πλευρό του Παναγιώτη Κρίκη

«Προσθέσετε και μένα! Δίνω την συγκατάθεσή μου και αφιερώνω τις μικρές μου δυνάμεις στη νέα παράταξη «Επιμελητήριο για όλους» εν όψει των εκλογών του Δεκεμβρίου»

Η ραδιοφωνική παρέμβαση της Μαρίας Φιλοπούλου ήταν αποκαλυπτική ως προς τις προθέσεις της. Επέλεξε τον εν λόγω συνδυασμό, όπως εξήγησε, για έναν πολύ απλό λόγο:΅

«Μαγνητίζει η επωνυμία της παράταξης. Επιτέλους, έστω και αργά, έχει ανάγκη η Αχαΐα από ένα Επιμελητήριο πραγματικά για όλους. Δε νοείται σε περίοδο οικονομικής κρίσης να είναι ο φορέας μας ένα κλειστό κλαμπ, που ωφελούνται οι λίγοι και νοιώθουν αποπαίδια και αβοήθητοι οι πολλοί».

Ακολούθως, η γνωστή ναυτιλιακή πράκτορας και επιμελητηριακή σύμβουλος υπογράμμισε:

«Προτρέψαμε, λοιπόν, ένα νέο άφθαρτο συμπολίτη μας, τον Παναγιώτη Κρίκη, να μπει μπροστάρης και το αποδέχθηκε με ευχαρίστηση, συναισθανόμενος το βάρος που αναλαμβάνει.

Την Τετάρτη ο επικεφαλής της παράταξης μας θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου και θα εξειδικεύσει τις προγραμματικές μας θέσεις. Λίγη υπομονή και θα αντιληφθείτε γιατί το Επιμελητήριο πρέπει να προχωρήσει σε αλλαγή σκυτάλης, καθότι ο απερχόμενος πρόεδρος και η διοίκηση του οφείλει να απαντήσει σε πολλά.

Εξάλλου θέλω να υπερτονίσω,  ότι τα κόμματα δεν έχουν καμία θέση ανάμεσα μας. Μπορώ να σας πω ότι αυτή ήταν η πιο εύκολη συμφωνία που κάναμε μεταξύ μας.  Ομόφωνα είπαμε, ότι δεν θέλουμε κόμματα στα πόδια μας».

Μιλώντας για την σχέση της με τον απερχόμενο Πρόεδρο Πλάτωνα Μαρλαφέκα και το προσωπικό της στίγμα, εν όψει εκλογών, η κ. Μαρία Φιλοπούλου υποστήριξε:

«Η αλήθεια είναι ότι με τον Πλάτωνα γνωριζόμαστε καλά κοινωνικά, επιχειρηματικά, προσωπικά. Είμαστε και οι δύο γέννημα – θρέμμα Πατρινοί. Όπως ξέρουν οι συμπολίτες μου, συνεχίζω να δραστηριοποιούμαι στον επιχειρηματικό στίβο, όπως έκανε ο πατέρας μου Βασίλης Διονυσόπουλος, ο οποίος  είχε στην Ρήγα Φεραίου για πάρα πολλά χρόνια κατάστημα χαρτικών κυρίως, με όλα τα προϊόντα «Λαδόπουλου», με τον οποίο συνδέονταν συγγενικά.

Κυρίως όμως, συνεχίζουμε με τα παιδιά μου , Νικόλα και Θεόδωρα, την δραστηριότητα μας στο λιμάνι, εκεί όπου ο αξέχαστος σύζυγος μου Θόδωρος Φιλόπουλος, πρακτόρευε πλοία.

Έκρινα ότι οι καιροί απαιτούν να δούμε τα πράγματα με άλλη ματιά, να πάρουμε άλλες θέσεις, να διαλέξουμε άλλα μετερίζια. 

Και τούτο διότι δεν έχουν ανάγκη υποστήριξης οι μεγάλες επιχειρήσεις και αυτές που δεν έχουν πρόβλημα. Τώρα πρέπει οι «έχοντες και οι κατέχοντες» να βάλουν πλάτη για τους αδύναμους.

Το επιμελητήριο Αχαΐας πρέπει να ανοίξει τις πόρτες του σε αυτούς.

Αυτός είναι ο βασικός λόγος που μας οδήγησε  να συγκροτήσουμε μία τέτοια ομάδα κρούσης, που θα προσπαθήσει να βάλει τέλος στην παρεοκρατία, που δυστυχώς επικρατεί αυτή την στιγμή».