Μήνυμα από Αθήνα - Εθνική υπόθεση οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες της Πάτρας

Συνέντευξη Τύπου για τους ΙΙ Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες, που θα διεξαχθούν στην Πάτρα από την προσεχή Κυριακή 25 Αυγούστου έως και τις 31 τρέχοντος, παρέθεσε η Οργανωτική Επιτροπή παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και του γενικού γραμματέα της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, Ιάκωβου Φιλιππούση.

Το «εθνικό στοίχημα» της επιτυχίας τους, καθώς η Ελλάδα ξαναμπαίνει στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο χάρτη ως οικοδέσποινα μεγάλου μεγέθους διοργανώσεων, τα πολλαπλά οφέλη για την Αχαΐα, τη Δυτική Ελλάδα και όλη τη χώρα, η σημαντικότητα της διηπειρωτικής παρουσίας 26 χωρών και πάνω από 700 αθλητών, άλλων τόσων ξένων στελεχών των αποστολών, των 1.200 εθελοντών, των ξένων επισήμων (μεταξύ των οποίων και ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό), η «κληρονομιά» που θα μείνει στην πόλη όταν «σβήσουν τα φώτα» και ο απαραίτητος οικονομικός έλεγχος, κατόπιν, για το πού και πώς ξοδεύτηκε κάθε ευρώ των φορολογούμενων πολιτών ήταν ορισμένα από τα κύρια θέματα που θίχθηκαν προτού όλοι οι παριστάμενοι να καλέσουν σύσσωμες τις τοπικές κοινωνίες για να στηρίξουν και να αναδείξουν τους Αγώνες.

Για πρώτη φορά σε επαρχιακή πόλη ανατίθεται μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση. Αυτό είναι το πιο σημαντικό να δώσουμε την εικόνα σε όλο το αθλητικό γίγνεσθαι ότι μπορούμε να διοργανώσουμε τέτοια μεγάλα event. Μια τέτοια διοργάνωση με πολλά αθλήματα και εγκαταστάσεις αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για την πόλη και τη χώρα. Σε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο που προσπαθούμε να αλλάξουμε και να ανοίξουμε καινούργιες διαδρομές και μια νέα ρότα για τη χώρα μας.

Η διοργάνωση αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για όλους. Διαμορφώνονται συνθήκες και πρότυπα για τις νέες γενιές»