Λιμάνι - σουρωτήρι το Νέο Λιμάνι Πάτρας. Οι μετανάστες φτάνουν μέχρι τα πλοία - Συλλαμβάνονται στην Ιταλία αθώοι οδηγοί ως μεταφορείς

Η φωτογραφία που βλέπετε δείχνει μια... τρύπα στον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ φραχτη στο Νέο Λιμάνι της Πάτρας. Από αυτή - που παραδόξως κανείς δεν την κλείνει... - περνούν κάθε τόσο δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι φτάνουν μέχρι τους καταπέλτες των πλοίων προσπαθώντας να μουν μέσα! Ακολουθεί κυνηγητό με λιμενικούς.

Με λίγα λόγια η φύλαξη του λιμανιού έχει καταρρεύσει με αποτέλεσμα να συλλαμβάνονται αθώοι οδηγοί στην Ιταλία επειδή ανύποτποι μεταφέρουν κάποιον. Το "σουρωτήρι" στο λιμάνι της Πάτρας έχει υποχρέωσει την διοίκηση να εξαγγείλει νέο φράχτη ύψους τριών μέτρων μα κάμερες κ.α. που θα χρηματοδοτηθεί από την ΕΕ.

Την τραγική εικόνα που επικρατεί στο λιμάνι της Πάτρας αποτυπώνει ο φακός και το ρεπορτάζ της Bild με πρόσφυγες να στριμώχνονται σε νταλίκες για την Ιταλία.

Αυτές οι τραγικές ιστορίες συμβαίνουν κάθε βράδυ στο μεγάλο ελληνικό λιμάνι και σημαντικό κόμβο προς την Ευρώπη.

Εκατοντάδες μεταναστών προσπαθούν να βρουν τα καλύτερα σημεία και να κρυφτούν σε φορτηγά και νταλίκες τα οποία μπαίνουν στο καράβι για Ιταλία. Έρπονται και μπαίνουν στον μηχανισμό των τροχών, πιέζονται ανάμεσα σε τσάντες με ελιές ή ακόμα καλύπτονται σε βαρέλια χωρίς αέρα. Κάνουν τα πάντα για να φύγουν.

Κάθε ημέρα οι αρμόδιοι ελέγχουν περισσότερα από 400 φορτηγά στην Πάτρα. Έχουν μηχανήματα X-ray και σκύλους. Παρόλα αυτά κάποιοι θα διαφύγουν του ελέγχου και αυτό ίσως να είναι χειρότερο για τους ίδιους, αφού κινδυνεύουν ακόμη και με θάνατο, γράφει η Bild.