Λιμάνι Πάτρας: Δεν το κατεδάφιζαν, έπεσε μόνο του: Ένας νεκρός

Tο μεσημέρι της Παρασκευής, κατέρρευσε η οροφή των παλιών κρατητηρίων στο παλιό Λιμάνι της Πάτρας.   Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα άτομο έχει χάσει τη ζωή του ενώ εκφράζονται φόβοι και για εγκλωβισμένους. Άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Πατρών πραγματοποιούν εξονυχιστικές έρευνες στο σημείο. 

Οι ίδιες πηγές ναναφέρουν ότι τα θύματα είναι μετανάστες οι οποίοι είχαν βρει εκεί προσωρινό κατάλυμα. Να σημειωθεί ότι λίγες ημέρες πριν ο ΟΛΠΑ είχε ανακοινώσει ότι θα γκρέμιζε σύντομα το εν λόγω κτίριο και θα απέδιδε τον χώρο στον Δήμο Πατρέων.

ΟΛΠΑ και δήμος Πατρέων συμφωνούσαν για την κατεδάφισή του, όμως η αρχαιολογική είχε εγείρει επιφυλάξεις αναζητώντας τρόπου να το σώσει και να το χαρακτηρίσει διατηρητέο.

Η Εφορία Νεωτέρων Μνημείων εκτιμούσε ότι το υπόστεγο, που στηριζόταν σε προκατασκευασμένους δοκούς από σκυρόδεμα σε καμπύλο άνοιγμα εμπνεύσεως Αρίσταρχου Οικονόμου, αποτελούσε πρότυπο κτίριο από άποψη στατικής. Έτσι είχε παραπέμψει το θέμα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.