"Λαδόπουλος" και ονομασία Σκοπίων ξεσήκωσαν θύελλες στο Περιφερειακό

Το σχέδιο για την αξιοποίηση του Λαδόπουλου κυριάρχησε χθες στο περιφερειακό συμβούλιο, αναδεικνύοντας μια χαρακτηριστική «διπλή ταχύτητα» στους κόλπους του ΚΚΕ, η περιφερειακή παράταξη του οποίου έβαλε κόκκινες γραμμές σε σχέδιο που προώθησε η δημοτική του!

«Η ανάπτυξη δεν θα έρθει χωρίς την παρουσία όλων μας, στηριζόμαστε στη συνεργασία για το μεγαλύτερο επενδυτικό σχέδιο στη χώρα, μετά το Ελληνικό» προανήγγειλε εισαγωγικά ο Απόστολος Κατσιφάρας που έθεσε δύο άξονες:

>Μια καταρχήν συμφωνία με τον ιδιοκτήτη-δήμο για την κατασκευή του Διοικητηρίου της Περιφέρειας, Παιδικού Σταθμού, του Μουσικού Σχολείου, Πολιτιστικού Πολύκεντρου και Εκθεσιακού χώρου για την Patras IQ.

>Σύνταξη μελέτης για πιθανή εμπορική αξιοποίηση του με προσέλκυση μικρών ή μεγάλων επενδυτών.

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

«Γνωρίζετε ότι ο Δήμος, λόγω πολιτικής καταγωγής, διαφωνεί με τα ΣΔΙΤ;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Κατσανιώτης. «Γενικώς υπάρχουν εμπόδια, ας μην βάζουμε μπροστά το πολιτικό χρώμα» του απάντησε ο κ. Κατσιφάρας. Παράλληλα, για να πείσει περί της ωριμότητας του σχεδίου, ανέφερε ότι ήδη έχουν γίνει επαφές με υπουργούς ( Σκουρλέτη, Δραγασάκη, Χαρίτση, Πιτσιόρλα, και τον γγ ΣΔΙΤ Ν. Μαντζούφα). Επίσης, μίλησε για πολλά διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία (ΣΔΙΤ, «Πακέτο Γιουνκέρ», πρόγραμμα «Φιλόδημος» και «Jessica»).

«Σχεδιάζουμε σε ξένο οικόπεδο, το μόνο έργο που μπορεί να δουλέψει είναι τα ΣΔΙΤ, αλλά δεν ξέρουμε εκ των προτέρων τι θέλει ο Δήμος» επέμεινε ο Ανδρέας Κατσανιώτης.

«Ας ξεκινήσουμε στρωτά, με το τι προϋποθέσεις θέλει να βάλει ο Δήμος» πρότεινε ο πρ. βουλευτής Βασίλης Χατζηλάμπρου, ενώ για «λάθος παραλληλισμό με το ξεπούλημα του Ελληνικού» μίλησε η Αιτ. Χαμηλάκη, από την ελάσσονα μειοψηφία.