"Κύμα" πλειστηριασμών - Στο "σφυρί" 27 ακίνητα μόνο στην Πάτρα για τον επόμενο μήνα

Μετά την παύση της αποχής των συμβολαιογράφων από τις δραστηριότητες τους, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί επανέρχονται και μάλιστα φουριόζοι, τόσο για όλη την επικράτεια, όσο και για την περιοχή της Δυτικής Ελλάδος και της Πάτρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή την εβδομάδα σε πανελλήνια κλίμακα οι πλειστηριασμοί θα φτάσουν τους 336. Σε τοπικό επίπεδο αρκεί να αναφέρουμε ότι από τις 29 του μήνα  μέχρι στις αρχές Μαρτίου (4/3) οι πλειστηριασμοί που αφορούν την Πάτρα θα φτάσουν τους 27.

Δεκάδες συμπολίτες και όχι μόνο πρόκετιαι να χάσουν μέσα στους επόμενους μήνες κάποιο ακίνητο της περιουσίας τους, το οποίο δεν αποκλείεται για πολλούς από αυτούς να είναι και η πρώτη τους κατοικία.

Το καθεστώς προστασίας που είχε να κάνει με τον νόμο Κατσέλη έχει παύσει να ισχύσει εδώ και τουλάχιστον 1,5 χρόνο, οι δανειολήπτες είναι χωρίς καμία ομπρέλλα προστασίας, ενώ ο εξωδικαστικός μηχανισμός που σε λίγο τελειώνει και αυτός αποδείχτηκε τουλάχιστον αναποτελεσματικός. βολεύοντας κυρίως τις τράπεζες παρά τους οφειλέτες.

Και όλα αυτά τη στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει έναν νόμο για να διαχωρήσει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές από αυτούς που δεν έχουν βάζοντας τους τελευταίους σε έναν νέο πτωχικό κώδικα που ετοιμάζει, δίνοντας τους ένα επίδομα ή ενισχύοντας τους  για να κανούν μία νέα αρχή αφού πρώτα η τράπεζα τους έχει πάρει το σπίτι.

Παρηγοριά στον άρρωστο και μια αρχή χωρίς στέγη για τους δανειολήπτες που δεν κατόρθωσαν να μπουν όταν έπρεπε στο νόμο Κατσέλη και που αποδεδειγμένα, μη έχοντας μία μόνιμη δουλειά ή μη έχοντας άλλα εισοδήματα δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους

Μάλιστα  αν κοιτάξει κανείς τους μήνες που ακολουθούν στην αντίστοιχη ιστοσελίδα όπου αναρτώνται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί με όλα τα σχετικά στοιχεία για κάθε περιοχή, θα διαπιστώσει με ευκολία ότι  οι διαδικασίες αυτές όχι μόνο δεν σταματούν, αλλά εντείνονται.