Κύμα αντιδράσεων για το λουκέτο στην Frigoglass

Εδώ και καιρό ήταν γνωστά τα προβλήματα στο εργοστάσιο του ομίλου Frigoglass στην Κάτω Αχαϊα, όμως κανείς δεν περίμενε το άμεσο κλείσιμό του, όπως ανακοίνωσε σήμερα η επιχείρηση.

Ο όμιλος αποφάσισε ξαφνικά να μεταφέρει την παραγωγή ανταλλακτικών για ψυγεία στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα, σχεδόν 91 οικογένειες από την περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, να αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας και ένα αβέβαιο μέλλον. Το γεγονός ασφαλώς θα εξάγει παρενέργειες οικονομικές και κοινωνικές στην ευρύτερη τοπική κλίμακα και όπως είναι φυσικό, υπήρξε αλυσσίδα αντιδράσεων.

Στο θέμα παρενέβη το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας, καταγγέλλοντας το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του εργοστασίου της Frigoglass που πετάει 90 εργαζόμενους στο δρόμο. Αντιπροσωπεία της διοίκησης του ΕΚΠ, βρέθηκε στο εργοστάσιο στο πλευρό των εργαζομένων.

-"Το εργοστάσιο της FRIGOGLASS ήταν για την πόλη της Κάτω Αχαϊας αλλά και την ευρύτερη περιοχή, ένας οικονομικός πνεύμονας ο οποίος με την λειτουργία του στήριζε την τοπική οικονομία. Η εξέλιξη αυτή είναι πέρα για πέρα αρνητική και αποτελεί πλήγμα τόσο για τους ίδιους τους εργαζόμενους, όσο και για την οικονομία της περιοχής. Καθήκον όλων μας είναι να στηρίξουμε τον αγώνα των εργαζομένων για την διασφάλιση των συμφερόντων τους και κυρίως των θέσεων εργασίας τους" δήλωσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας Σπύρος Μυλωνάς.

- "Το κλείσιμο της μονάδας της FRIGΟGLASS στην πόλη μας είναι μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη πρώτα για τους ίδιους τους εργαζόμενους, αλλά και για την τοπική μας οικονομία" δηλώνει η ΑΚΙΔΑ η οποία στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων για να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας, οι μισθοί και τα δικαιώματά τους και καλεί τους δημότες να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

- Ανακοίνωση συμπαράστασης εξέδωσε ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Να μην μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Ενας για όλους και όλοι για έναν. Οι εργαζόμενοι δεν είναι ο σάκος του μποξ πάνω στον οποίο μπορούν να ασκούνται οι κατέχοντες τον πλούτο και τα πολιτικά τους στηρίγματα. Ο Πατραϊκός λαός να στηρίξει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της Frigoglass».