Κούνιες για ΑμεΑ και στην Πάτρα - Έκαναν την εμφάνισή τους σε Τριών Ναυάρχων και Μαρούδα

Έκαναν τη εμφάνισή τους σε πλατείες και παιδικές χαρές της πόλης μας οι πρώτες κούνιες για παιδιά με ειδικές ανάγκες τα οποία βρίσκονται στο καροτσάκι.

Δύο τέτοιες κούνιες υπάρχουν σε παιδικές χαρές στην Τριών Ναυάρχων και στην πλατεία Μαρούδα με ειδικές εγκαταστάσεις ασφαλείας στις οποίες τοποθετείται ολόκληρο το καροτσάκι και δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά που με κινητικά προβλήματα να απολαύσουν και αυτά τη χαρά του παιχνιδιού  και την ανεμελιά μιας βόλτας στην παιδική χαρά, όπως όλα τα παιδιά, δυνατότητα που δεν διέθεταν μέχρι σήμερα λόγω της ιδιαιτερότητάς τους.

Βέβαια δεν είναι όλοι ενημερωμένοι σχετικά με αυτή την κατασκευή. Υπάρχουν κάποιοι που πλησιάζουν και την περιεργάζονται προσπαθώντας να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται και κάποιοι άλλοι που ανεβάζουν και τα παιδιά τους επάνω με όποιο κίνδυνο μπορεί αυτό να συνεπάγεται, όπως έχει παρατηρηθεί και με τις ράμπες για ΑμεΑ στις παραλίες.

Οι κούνιες για ΑμεΑ που έχουν ήδη  τοποθετηθεί και πρόκειται να τοποθετηθούν σε όλες τις νέες παιδικές χαρές που σχεδιάζει να κατασκευάσει ο δήμος, πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και μπορούν εύκολα να τις χρησιμοποιήσουν τα παιδιά ΑμεΑ και οι γονείς τους.

H τοποθέτηση ειδικών οργάνων για ΑμεΑ στις παιδικές χαρές εντάσσεται  στην προσπάθεια που γίνεται από τον δήμο της Πάτρας να αναβαθμίσει τις παιδικές χαρές. Στόχος είναι η ανακαίνιση του συνόλου των παιδικών χαρών της Πάτρας, που ανέρχονται σε 120 σε όλη την επικράτεια του δήμου. Στην  πρώτη θητεία της δημοτικής αρχής είχαν ανακαινιστεί 46 παιδικές χαρές της πόλης, 23 στο κέντρο της Πάτρας και άλλες 23 σε διάφορες δημοτικές ενότητες της πόλης.

Από εδώ και στο εξής ξεκινούν οι εργασίες και οι παρεμβάσεις στις υπόλοιπες. Οι 20 που θα κατασκευαστούν από εδώ και στο εξής θα έχουν υποδομές για ΑμεΑ.

Παρεμβάσεις θα γίνουν επίσης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου και σε νηπιαγωγεία, αλλά και παιδικούς σταθμούς..