Κουτσούμπας από την Πάτρα: Παίζει με τη φωτιά η κυβέρνηση

Επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκανε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη χθεσινοβραδινή του ομιλία στο 27ο Αντιϊμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στην Πάτρα. Υποστήριξε ότι η Κυβέρνηση «παίζει με τη φωτιά», επιμένοντας αφενός στην άποψη για πυρηνικά στον Αραξο, ενώ μίλησε για το νέο ρόλο που αναλαμβάνει η Ανδραβίδα και για χρήση του Ακτίου, «σε μια περιοχή που το φιτίλι του πολέμου παραμένει αναμμένο».

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι «τα περί γεωστρατηγικής αναβάθμισης, που είναι η νέα στρατηγική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την οποία συμπλέουν και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα δεν αφορούν την ειρήνη ούτε την αλληλεγγύη και φιλία των λαών αλλά τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της αστικής τάξης της Ελλάδας».

Πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πολιτικής των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή και επεσήμανε ότι η συμφωνία με την ΠΓΔΜ «δεν αποτελεί λύση προς όφελος των λαών» καθώς, μεταξύ άλλων, «μια σειρά κρίσιμα ζητήματα, όπως είναι οι συνταγματικές αλλαγές, παραπέμπονται στο αβέβαιο μέλλον, αλλά και γιατί αποδέχτηκαν τις ανιστόρητες θέσεις περί «Μακεδονικής εθνικότητας», «Μακεδονικής γλώσσας», που αποτελούν στηρίγματα του αλυτρωτισμού».

Επιπλέον, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί «εφησυχάζει τον λαό μας, ο οποίος πρέπει να δει ότι η Τουρκία κλιμακώνει την επιθετικότητά της στο Αιγαίο και την Κυπριακή ΑΟΖ, κρατά ομήρους αναίτια δύο Ελληνες στρατιωτικούς».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι γι' αυτό η Κυβέρνηση διατήρησε όλους τους μνημονιακούς νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ με την συμφωνία για το χρέος «φόρτωσε στο λαό μας ένα μεταμνημονιακό μνημόνιο». Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η επόμενη μέρα μετά το τυπικό τέλος των μνημονίων είναι ίδια με την προηγούμενη» και υπογράμμισε ότι «καθαρή έξοδος για τον λαό είναι η κατάργηση όλων των νόμων και των μέτρων των μνημονίων και η ανάκτηση των τεράστιων απωλειών, που μόνο ο ίδιος με τους αγώνες του μπορεί να κατακτήσει».