Κορονοϊός - Οχτώ κρούσματα στην Πάτρα και η ιχνηλάτηση συνεχίζεται

Τέσσερα άτομα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο του Ρίου με κορωνοϊό, καθώς στο νοσηλευτικό ίδρυμα εισήχθη και η κόρη του 50χρονου εργαζόμενου στη ΔΕΥΑΠ.

Επιπλέον άλλα τέσσερα κρούσματα του ιού στην Πάτρα βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό, χωρίς σε αυτά να υπολογίζεται η περίπτωση του τουρίστα που εντοπίστηκε με κορωνοϊό στο λιμάνι της πόλης.

Όπως αναφέρει o  καθηγητής λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και νεοεκλεγείς Αντιπρύτανης Μάρκος Μαραγκός ο ιός έχει επιστρέψει, κυκλοφορεί στην πόλη και είναι απαραίτητο να τηρούμε τα μέτρα.

Ο κ. Μαραγκός εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχος και αναφέρει πως "έχουμε ήδη 8 κρούσματα και ακόμα δεν έχει τελειώσει η ιχνηλάτηση. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει θέμα στην περιοχή μας". Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο 70χρονος και στον αρνητικό θάλαμο η σύζυγος του 70χρονου, ο 50χρονος και η κόρη του.

Η κατάσταση της υγείας των νοσηλευομένων σε γενικές γραμμές είναι καλή και σοβαρότερα είναι ο 70χρονος, επισημαίνει. Ο καθηγητής τονίζει επίσης ότι σήμερα έγιναν τεστ σε εργαζόμενους της ΔΕΥΑΠ και σε ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με την φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πατρών.