Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις για το "λουκέτο" στη frigoglass - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα από το Εργατικό Κέντρο

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις για το κλείσιμο της μονάδας της frigoglass στην Κάτω Αχαΐα και την απόλυση 90 εργαζομένων. 

Το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, προγραμμάτισε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 13 Ιουνίου ενώ έχει οριστεί και τριμερής συνάντηση στην Αθήνα.

Εξάλλου, σήμερα Τρίτη, στις 7:30 το βράδυ, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του Εργακτικού Κέντρου στην Πάτρα. 

Η ανακοίνωση του ΕΚΠ έχει ως εξής:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το κλείσιμο του εργοστασίου της Φριγκογκλάς στην περιοχή μας, πετάει στο δρόμο σήμερα 90 οικογένειες. Πετάει στην ανεργία 90 εργαζόμενους που με τον ιδρώτα τους, ο όμιλος ΔΑΥΙΔ τα τελευταία χρόνια μεγιστοποίησε τα κέρδη του.

Η απόφαση της εργοδοσίας να κλείσει το εργοστάσιο δείχνει ότι οι επιχειρηματίες δε λογαριάζουν τίποτα μπροστά στην αύξηση και διασφάλιση των κερδών τους. Γι’ αυτό και με την ανοχή της κυβέρνησης κλείνουν το ένα εργοστάσιο και επενδύουν αλλού, σε άλλους κλάδους, αλλά και χώρες με μειωμένα μεροκάματα. Αφού πρώτα ξεζούμισαν για δεκαετίες τους εργαζόμενους, τώρα τους πετούν σαν στημένες λεμονόκουπες.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν με το πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι αγώνες των εργαζομένων άλλα η φαγωμάρα μεταξύ μεγάλων επιχειρήσεων για το ποιος θα βγάλει περισσότερα κέρδη, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της αύξησης των κερδών τους. Αυτή είναι η περιβόητη "ανάπτυξη" που κλείνει σε όλους τους τόνους η κυβέρνηση. Μια ανάπτυξη που σημαίνει για τους βιομήχανους και τα μονοπώλια ακόμα πιο φτηνή εργατική δύναμη, νέες φοροαπαλλαγές, νέα χρηματοδότηση με δισ. ευρώ, ενώ για τους εργάτες φέρνει φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και σε όλα τα συνδικάτα να καταδικάσουν τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας στη Frigoglass. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μείνουν ενωμένοι και μαζί με το Εργατικό Κέντρο Πάτρας να υπερασπιστούμε τη δουλειά μας, τη ζωή των οικογενειών μας, να παλέψουμε για να μη χαθεί κανένα δικαίωμά μας.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις αγωνιστικές δραστηριότητες του Σωματείου Εργαζομένων στη ΦΡΙΓΚΟΓΚΛΑΣ που συνεχίζονται αυτές τις μέρες, ενάντια στις απολύσεις και το κλείσιμο του εργοστασίου.

Στηρίζουμε την απόφαση του Σωματείου για κινητοποίηση την Τρίτη 11 Ιούνη, στις 7:30 στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας και την Πέμπτη 13 Ιούνη, 12μ στην κινητοποίηση των εργαζομένων έξω από το Υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα, όπου το ΕΚ Πάτρας έχει κλείσει τριμερής συνάντηση. Καλούμε όλη την εργατική τάξη της πόλης μας και τα σωματεία τους να πάρουν μαζικά μέρος, να εκφράσουν την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα τους.

Όλοι και όλες, την Τρίτη 11 Ιουνίου, 7:30μμ