Κλιμάκωση των αντιδράσεων από τους κατοίκους για το αποτεφρωτήριο

Νέο γύρο αντιδράσεων από τους κατοίκους σε Δεμένικα και Σαραβάλι, με την συνδρομή και συλλόγων από Νότιο και Αρκτικό Διαμέρισμα, προκαλούν οι πρόσφατες εξελίξεις με τη χωροθέτηση του Αποτεφρωτηρίου, μια επένδυση του Δήμου Πατρέων η οποία φαίνεται να βρίσκεται σήμερα στην πιο κρίσιμη της φάση.

Παρά τη θετική εισήγηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, το ΣΥΠΟΘΑ ανέβαλε την λήψη απόφασης και, μετά τις απαραίτητες διευκρινίσεις, η συζήτηση αναμένεται να επαναληφθεί άμεσα.

Αυτό είναι το έρεισμα που αναζητούσαν οι κάτοικοι προκειμένου να αποφασίσουν από προχθές να προχωρήσουν να κινηθούν πιο επιθετικά, σε μηνυτήρια αναφορά.

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Παναγιωτόπουλο από την κατασκευή των έργων του ΚΑΝΑΟ «δεν προκύπτει σημαντική πιθανότητα ρύπανσης ή οχλήσεων καθώς και αλλαγής της φυσιογνωμίας της περιοχής».

Σύμφωνα όμως με τον πρόεδρο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου των Δεμενίκων Αντώνη Γκόλφη, ενόψει της νέας συνεδρίασης του ΣΥΠΟΘΑ, θα υπάρξουν και εξώδικα προς όλα τα μέλη ώστε να μην διαμορφώσουν θετική γνώμη.