Κινητοποιήσεις για τις απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς

Σε κινητοποιήσεις στην Τράπεζα Πειραιώς αποφάσισε να προχωρήσει η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ), με αφορμή τις απολύσεις προσωπικού που αποφάσισε η διοίκηση της τράπεζας

Την Τετάρτη πραγματοποιείται πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 7.45 μέχρι τις 11 το πρωί και συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Αμερικής.

Για την Πέμπτη έχει εξαγγελθεί 24ωρη πανελλαδική απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς, και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, την ώρα που θα διενεργείται η τριμερής συνάντηση με τον υπουργό και την τράπεζα.

Η διοίκηση της τράπεζας έκανε γνωστό, ότι προχώρησε σε 25 απολύσεις προσωπικού, που εργαζόταν στην διαχείριση «κόκκινων» δανείων, γιατί εξάντλησε κάθε δυνατότητα εναλλακτικής αξιοποίησής τους, αφού δεν δέχθηκαν να μετακινηθούν στην ιδιωτική εταιρεία που ανέλαβε αυτό το κομμάτι διαχείρισης της τράπεζας.

Μεταξύ άλλων, η ΟΤΟΕ γνωστοποίησε ότι την ίδια ημέρα, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στον κλάδο.