Κινδυνεύουν ζωές στον Αγ. Βασίλειο και η Κτηματική... σφυρίζει αδιάφορα

Την ώρα που Δήμος και Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου ετοιμάζονται να έρθουν αντιμέτωποι στα Δικαστήρια, στις 12 Φεβρουαρίου για την υπόθεση «Κόκκινος Μύλος», οι κάτοικοι του Αγίου Βασιλείου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την παραλιακή τους ζώνη και την διάβρωση που έχει υποστεί.

Ήδη ενημέρωσαν τον Δήμο και εκείνος με την σειρά του την Κτηματική Υπηρεσία η οποία και σε αυτή την περίπτωση ισχυρίζεται πως ο παραλιακός δρόμος είναι «αιγιαλός» και άρα ο Δήμος δεν μπορεί να παρέμβει.

Και ενώ η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης έχει ενδιαφερθεί για το θέμα, η Κτηματική Υπηρεσία δεν έχει ακόμη απαντήσει στην σχετική αλληλογραφία με τον Δήμο. 

Από το σημείο διέρχονται αυτοκίνητα, δίκυκλα, ποδηλάτες κλπ. και η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη.

Οι ίδιοι οι κάτοικοι που έστειλαν επιστολή στον Δήμο επισημαίνουν στο κείμενό τους πως «οι απόψεις της Κτηματικής Υπηρεσίας είναι αναχρονιστικές και αβάσιμες».

Με την σειρά του ο Δήμος κοινοποίησε την επιστολή των κατοίκων στην Κτηματική Υπηρεσία, της έθεσε υπ’ όψιν την επικινδυνότητα της κατάστασης και ακόμη περιμένει.

Θα πρέπει να τονιστεί πως αν ο Δήμος εκτελέσει έργο στην περιοχή, ο Δήμαρχος κινδυνεύει για μία ακόμη φορά (πολλοστή θα λέγαμε) να βρεθεί στο εδώλιο (όπως με την περίπτωση παρέμβασης στην παραλιακή των Ροϊτίκων, στο Νότιο Πάρκο αλλά και τον Κόκκινο Μύλο).