Κατατέθηκαν οι υποψηφιότητες για τις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου

Με πολλές εκπλήξεις και μη αναμενόμενες υποψηφιότητες ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι η κατάθεση ψηφοδελτίων για τις επικείμενες εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.

Η συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία εμφανίζει έντονο ενδιαφέρον κι έχει ξυπνήσει διαθέσεις όχι αποκομμένες από το γενικότερο πολιτικό σκηνικό. Η επισήμανση ότι το αποτέλεσμά τους θα χρησιμοποιηθεί και θα ερμηνευτεί αναλόγως από τα πολιτικά κόμματα επιβεβαιώνεται πλήρως από τις συνθέσεις των ψηφοδελτίων.

Μία πρώτη προσέγγιση των υποψηφιοτήτων δείχνει ότι συνδικαλιστές του υγειονομικού χώρου επανεμφανίζονται, μετά από μία μακρά παρένθεση απουσίας. Επίσης έχουμε αξιοσημείωτες μετακινήσεις από ψηφοδέλτιο σε ψηφοδέλτιο αλλά και πολιτικούς χώρους.

ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

«ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» (ΙΑΣΥ)

Πρόκειται για το ψηφοδέλτιο που έχει ως επικεφαλής τη νυν πρόεδρο του Συλλόγου Αννα Μαστοράκου. Είναι ψηφοδέλτιο που διατηρεί τη δυναμική του και την πολυσυλλεκτικότητα του (ιδιώτες, πανεπιστημιακοί, γιατροί του ΕΣΥ, εργαστηριακοί, νέοι γιατροί από διάφορους πολιτικούς χώρους) αλλά εμφανίζεται ενισχυμένο. Εχει δε τους περισσότερους υποψηφίους καθώς αριθμεί 59.

@Με το ίδιο ψηφοδέλτιο υποψήφιος πρόεδρος για το Πειθαρχικό Συμβούλιο είναι ο Γιάννης Καραΐνδρος. Επίσης στο πλευρό της Αννας Μαστοράκου παραμένουν και θέτουν εκ νέου υποψηφιότητα ο νυν γραμματέας του Συλλόγου Γιώργος Πατριαρχέας, ο νυν αντιπρόεδρος Γιώργος Σκρουμπής και τα νυν μέλη: Νίκος Καρατζάς, Νίκος Καρούζος και Κώστας Σβώλης.

@Και το συγκεκριμένο όμως ψηφοδέλτιο κρύβει έκπληξη. Κι αυτή αφορά την υποψηφιότητα του διευθυντή Καρδιολογίας και προέδρου της ΝΟΔΕ ΝΔ Αχαϊας Ανδρέα Μαζαράκη για τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Κι αποτελεί έκπληξη καθώς μέχρι πριν από λίγα 24ωρα το όνομά του ακούγονταν για άλλο ψηφοδέλτιο.

«ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΑΤΡΩΝ» (ΕΣΙ)

Είναι το ψηφοδέλτιο που προέρχεται από το ΣΥΡΙΖΑ. Συνολικά οι υποψήφιοί του ανέρχονται στους 38 κι έχουν επικεφαλής τον Πλούταρχο Τζαβάρα.

Με το ίδιο ψηφοδέλτιο υποψήφιος πρόεδρος για το Πειθαρχικό Συμβούλιο ο πρώην πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας Κώστας Γιαννάκενας.

«ΕΝΙΑΙΑ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» (ΕΜΙΣ)

Με το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο, το οποίο φέρεται ότι εκφράζει την εξωνοκοινοβουλευτική αριστερά και τους νέους γιατρούς οι υποψήφιοί του ανέρχονται στους 28.

Εκπρόσωπος του ψηφοδελτίου είναι η Αδαμαντία Γιαμαρέλου. Υποψήφιος για τη θέση του προέδρου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο είναι ο Ευάγγελος Κατσακούλης. Επίσης ανάμεσα στους υποψηφίους είναι ο Τάσος Γιακουμής και ο νυν πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαϊας Δημήτρης Ζιαζιάς.

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ» (ΔΗΠΑΚ)

Σταθερά επικεφαλής του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου παραμένει ο Θεόδωρος Τουλγαρίδης ο οποίος είναι εκλεγμένος και στο νυν ΔΣ. Συνολικά οι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο αυτό είναι 25. Υποψήφιος για τη θέση του προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου είναι ο Γιώργος Παπαγεωργίου.

Η υποψηφιότητα έκπληξη δε, στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο είναι αυτή του Στάθη Τερζή.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΙΑΤΡΩΝ (ΔΗΠΙ)

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι ο Κώστας Σκουρλάς και οι υποψήφιοί του ανέρχονται στους 23. Με το ψηφοδέλτιο αυτό κατεβαίνει και ο Απόστολος Σωτηρούδης, ο οποίος όπως είχε δηλώσει στην «Π» παρά την αρχική του απόφαση να απέχει συμμετέχει μετά από αίτημα των συναδέλφων του στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Επίσης με το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο θα είναι υποψήφιος ο Ιωάννης Κατσιμπρής ο οποίος μετακινήθηκε από το ψηφοδέλτιο της Κατερίνας Γατοπούλου με το οποίο ήταν υποψήφιος στις προηγούμενες αναμετρήσεις. Επίσης με το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο είναι υποψήφιος ο Θόδωρος Παπαδάς ενώ για το Πειθαρχικό Συμβούλιο υποψήφιος πρόεδρος είναι ο Εκτορας Λιβιεράτος.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ (ΑΚΙ)

Επικεφαλής του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου, το οποίο αριθμεί 18 υποψηφίους, παραμένει η Κατερίνα Γατοπούλου.

Σταθερός υποψήφιος ο Φώτης Καρβελάς ο οποίο είναι μέλος και στο νυν ΔΣ. Επίσης ανάμεσα στους υποψηφίους είναι και ο γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαϊας Σπύρος Μάρκου. Με το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο, υποψήφιος πρόεδρος για το Πειθαρχικό Συμβούλιο είναι ο Γιώργος Πέτρου.