Κατακόρυφη πτώση στην εμπορική κίνηση στην εορταστική αγορά

Ο καιρός δεν βοήθησε σε καμία περίπτωση και η χθεσινή Κυριακή 22 Δεκεμβρίου κατά την οποία λειτούργησαν τα καταστήματα στην Πάτρα δεν ήταν καλή.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών  Κώστας Ζαφειρόπουλος πως η χθεσινή ήμερα, τελευταία Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα ήταν η χειρότερη των τελευταίων ετών. Σε αυτό όπως εκτιμά συνέβαλε ο καιρός αλλά όχι μόνο αυτός. " Υπάρχει ούτως ή άλλως χαμηλή αγοραστική δύναμη.

Προερχόμαστε από ενδιάμεσες εκπτώσεις όπου έγιναν κάποιες αγορές αλλά λείπει και το κοινωνικό μέρισμα, το οποίο φέτος λαμβάνουν λιγότεροι ενώ δεν έχει καταβληθεί ούτε στους δικαιούχους ακόμα".

Ο καιρός και σήμερα είναι βροχερός και έτσι οι έμποροι ευελπιστούν την Παραμονή των Χριστουγέννων να γίνουν έστω τελευταία στιγμή κάποιες απαραίτητες αγορές και εναποθέτουν περισσότερες ελπίδες στις ημέρες πριν την Πρωτοχρονιά.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος των Ιδιοκτητών Καταστημάτων Ιστορικού Κέντρου Πάτρας Δημήτρης Παλούμπης αναφέρει πως δεδομένων των συνθηκών του καιρού και της οικονομικής κατάσταση υπήρξε μια κίνηση στην αγορά σχετικά ικανοποιητική αλλά η κίνηση δεν ήταν όπως άλλες χρονιές.

Γενικότερα ωστόσο χαρακτηρίζει το 2019 κακή χρονιά, πολύ κοντά στο 2012 που ήταν η χειρότερη της κρίσηε και τονίζει πως ο εμπορικός κόσμος περιμένει αλλαγή πολιτικών για τη μικρομεσαία επιχείρηση, Την ίδια ώρα αναδεικνύει την παράμετρο του ηλεκτρονικού εμπορίου το οποίο ανθεί έναντι του φυσικού καταστήματος.