Κατάληψη στο Ταχύρυθμο του Γενικού Νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας»

Κατάληψη στο κτίριο του Ταχύρυθμου στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Αγιος Ανδρέας» πραγματοποιούν από το νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, στα πλαίσια της κινητοποίησης «Κίνημα Σωτηρίας για τη Δημόσια Υγεία» που πραγματοποιείται σήμερα.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο και κυρίως για την έλλειψη Διοίκησης.

Οπως αναφέρουν, σε ανακοίνωσή τους, «το νοσοκομείο, με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, βρίσκεται στον αυτόματο πιλότο, δεδομένου ότι, από τον Απρίλιο του 2018, είναι:

–  χωρίς ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, με ότι αυτό συνεπάγεται για το Νοσοκομείο και τις οργανικές μας θέσεις.

–   χωρίς ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ Συμβούλιο (αυτό το μη νόμιμο που επαναλειτούργησαν ευκαιριακά την προηγούμενη εβδομάδα, λήγει και επισήμως, η ¨παράταση της θητείας του¨ , την 31/1/19),

–  Χωρίς ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ Συμβούλιο, με εκκρεμή δυστυχώς πάρα πολλά ζητήματα.

–  Χωρίς προϋπολογισμό και επαρκείς πιστώσεις, με κωδικούς που στεγνώνουν από το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα το Νοσοκομείο να μην μπορεί να επιτελέσει πλήρως και σωστά τον σκοπό για τον οποίο υφίσταται.

–  Με μεγάλες ελλείψεις Προσωπικού και Ιατρών, που συνολικά αγγίζουν τις 400 θέσεις (280 Οργανικές θέσεις Προσωπικού, 58 Ιατρών και πάνω από 65 στα Κέντρα Υγείας Συνδικαλιστικής μας ευθύνης), των Κ.Υ κ. Αχαΐας, Χαλανδρίτσας και Ερυμάνθειας που βιώνουν την χειρότερη κατάσταση των χρόνων λειτουργίας τους).»