Κανείς δεν ενοχλεί το καρτέλ καυσίμων στην Πάτρα - Πωλούν βενζίνη και αέριο σε αδικαιολόγητα υψηλές τιμές

Τι συμβαίνει με τα καύσιμα στην Πάτρα; Τα τελευταία τρια χρόνια τα πρατήρια βενζίνης κρατάούν τις τιμές ψηλά ακόμη και όταν η υπόλοιπη Ελλάδα πωλεί χαμηλά. Μάλιστα οι διαφορές τιμών - που είναι μεγάλες - φαίνονται αν συγκριθούν ακόμη και με γειτονικούς νομούς δηλα΄δη λίγα χιλιόμρτα παραπέρα.

Το πρόβλημα παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις με το υγράεριο που πωλείται πάντα στα 0,80 λεπτά, ακόμα και όταν η Αθήνα πωλεί στα 0,65 (όπως αυτές τις ημέρες). Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι ελεγκτικές αρχές "ούτε είδαν, ούτε άκουσαν τίποτε", την ώρα που σε νησιά του Αιγαίου πέφτουν πρόστιμα για καρτέλ.

Αυτές τις ημέρες, πανελλαδικά, η μέση πανελλαδική αξία του καυσίμου κίνησης, σύμφωνα με τις τελευταίες τιμοληψίες υποχώρησε ακόμη και στο 1,3 ευρώ.

Η καθοδική πορεία αποδίδεται στις εξαιρετικά πρωτόγνωρες αναταράξεις της διεθνούς οικονομίας και πιο συγκεκριμένα των αγορών του «μαύρου» χρυσού. Ανατροπές που προκαλούνται από το πάγωμα των δραστηριοτήτων εξαιτίας του κορωνοϊού αλλά και της υπερεπάρκειας πετρελαιοειδών προϊόντων που υπάρχει λόγω του εμπορικού πολέμου Σαουδικής Αραβίας - Ρωσίας.

Ωστόσο,άγνωστο γιατί, παρατηρείται το φαινόμενο στην Πάτρα να μην έχουν ρίξει τις τιμές όσο θα έπρεπε. Για παράδειγμα υπάρχει πρατηριο στον Πειραιά που πουλά το λίτρο κάτω από 1,2 ευρώ όταν στην Πάτρα πωλείται 1,45 κατά μέσο όρο. Ακόμη και η Μανωλάδα… είναι πολύ πιο φθηνή από την Πάτρα.