Και ο Beethoven κοσμεί έναν τοίχο της Πάτρας

Η τέταρτη τοιχογραφία στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Street Art Φεστιβάλ Πάτρας | ArtWalk 5 είναι πλέον γεγονός! Ο διάσημος καλλιτέχνης της street art, EDMON1419, εργαζόταν στον τοίχο με πυρετώδεις ρυθμούς, για να «συμπληρώσει» τον αστικό ιστό της Πάτρας με μία ακόμα μεγάλου μεγέθους θεματική τοιχογραφία.

Τον τοίχο στην οδό Γεωρ. Ολυμπίου 90 στην Πάτρα, κοσμεί πλέον ο Ludwig van Beethoven. Παίρνοντας έμπνευση από την 250ή επέτειο από τη γέννηση του Beethoven, o EDMON1419 θέλησε να τιμήσει έναν από τους σημαντικότερους συνθέτες του κλασικού μουσικού ρεπερτορίου, δημιουργώντας ένα έργο τέχνης, το οποίο θα εναρμονίζεται πλήρως με το περιβάλλον και την τοποθεσία του.

«Ενώ ερευνούσα τη θεματική του φεστιβάλ σχετικά με τον Beethoven, ανακάλυψα πολλά συναρπαστικά στοιχεία, αλλά μόνο ένα από αυτά έδεσε την ίδια τη θεματική με το περιβάλλον του τοίχου. “Τα Πλάσματα του Προμηθέα”, ένα από τα μοναδικά μπαλέτα που συνέθεσε ο Beethoven, θεωρείται ένα πολύ σημαντικό έργο στην καριέρα του και συνδέεται με τις ομορφιές της ελληνικής μυθολογίας», μας αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος ο καλλιτέχνης.

Περισσότερες πληροφορίες για EDMON1419, μπορείτε να βρείτε εδώ. Σας προσκαλούμε να θαυμάσετε το έργο από κοντά! Στα επισυναπτόμενα αρχεία, μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την τοιχογραφία ολοκληρωμένη.

ΤοArtWalk 5 τελεί υπό την συνδιοργάνωση: της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την θερμή βοήθεια των χρυσών χορηγών: Χρυσανθόπουλος Α.Ε. (πατρινή εταιρία ανυψωτικών μηχανημάτων) και VECHRO (ελληνική βιομηχανία χρωμάτων) και του μεγάλου χορηγού: Coffeebrands (πατρινή αλυσίδα καφέ).