Κάτοικοι Κανακάρη: Προαποφασισμένη η αντιδρόμηση - Ο Δήμος δεν ακούει κανέναν

Για προαποφασισμένη κίνηση της Δημοτικής Αρχής κάνει λόγο η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων των οδών Κανακάρη & Κορίνθου σχετικά με την αντιδρόμηση των δρόμων σε επιστολή προς τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη και τον Αντιδήμαρχο Παύλο Στάμο.

Στην σκληρή ανακοίνωση οι κάτοικοι αναφέρουν πως θα κάνουν τα πάντα ώστε να τοποθετηθούν οι πάντες στο θέμα της αντιδρόμησης.

 

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Και ενώ η Ελλάδα θρηνεί τα θύματα της ανομίας και της έλλειψης σχεδιασμού και πρόβλεψης, η Δημοτική αρχή της Πάτρας βρίσκει ευκαιρία, τώρα που δεν προσέχει κανείς, να προσπαθήσει να περάσει στα κρυφά, σιωπηρά, μυστικά και συνωμοτικά, χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν την απόφαση για την αντιδρόμηση της οδού Κανακάρη.

Κρυμμένη η πρόταση για την αντιδρόμηση στη 23η θέση των θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου της 25.7.2018, όχι στον τίτλο αλλά στη δεύτερη σελίδα της επιμέρους εισήγησης διατυπωμένη με όχι ξεκάθαρο τρόπο αλλά με ύπουλο και πλάγιο, προσπάθησε να παρθεί απόφαση για το θέμα αυτό από τους Δημοτικούς Συμβούλους. Και όλα αυτά όταν υποτίθεται ότι γίνεται διάλογος μεταξύ των πολιτών και της Δημοτικής αρχής, όταν υποτίθεται ότι ο Δήμος ακούει τον προβληματισμό και τις ανησυχίες των κατοίκων, όταν πριν τρεις (3) ημέρες έχει δημοσιοποιηθεί και έχει παραδοθεί στα χέρια τους με αριθμό πρωτοκόλλου επιστολή μας με πολλά ερωτήματα που σχετίζονται και με την ασφάλεια διερχομένων και περιοίκων.

Η κίνηση αυτή της Δημοτικής Αρχής υποδηλώνει ότι ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΑ. Σημαίνει ότι η Ημερίδα έγινε για να υπάρχει πρόφαση δημοκρατικότητας και ψευδής αίσθηση διαλόγου. Επαλήθευση αυτού είναι ότι δεν δόθηκε καμία απάντηση σε κανένα ερώτημά μας. Όλα αυτά αποτελούν ηχηρό χαστούκι απαξίωσης στην επαγγελματική τάξη των Μηχανικών, που μέσω του ΤΕΕ και της εισήγησης του κ. Προέδρου του Τμήματος Δυτικής Ελλάδος στην Ημερίδα, επεσήμανε σημεία που έπρεπε να διευθετηθούν ΠΡΙΝ προχωρήσει η αντιδρόμηση. Όλα αυτά αποτελούν χαστούκι στις επαγγελματικές τάξεις που θα επηρεαστούν άμεσα από την αντιδρόμηση, που η άποψη τους στην Ημερίδα, ούτε καταγράφηκε και κανένας από τους Δημοτικούς άρχοντες δεν άκουσε. Ούτε το Αστικό ΚΤΕΛ, ακούστηκε, ούτε η ΟΕΒΕΣΝΑ , ούτε ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος.

Απορούμε γιατί το θέμα της αντιδρόμησης είναι το μόνο θέμα για το οποίο η Δημοτική Αρχή δεν έκανε διάλογο. Μας είχε υποσχεθεί ότι θα κληθούμε να παρευρεθούμε στο σχετικό Δημοτικό Συμβούλιο. Αντίθετα μυστικά και χωρίς ενημέρωση και χωρίς διάλογο προχωράει. Κάνει δαπάνες και τώρα θα κάνουν μελέτη για τα Λεωφορεία. Η αντιδρόμηση προχωράει άσχετα με το τι θα πει η μελέτη που θα πληρώσουν. Θα μας εξηγήσουν ποτέ το γιατί; Ένας απλός πολίτης που δεν καταλαβαίνει από πολιτικά παιχνίδια τι να υποθέσει;

Δυστυχώς, σήμερα η Ελλάδα θρηνεί 85 θύματα εξ αίτιας κρατικής ανυπαρξίας σε κάθε τομέα πρόληψης, πρόνοιας , οργάνωσης και απόκρουσης της κάθε ιδιωτικής αυθαιρεσίας. Με λίγα λόγια ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Δυστυχώς έχουμε επίκαιρο γεγονός σχετικό. Εχθές με την επιστολή μας, ρωτάμε τη Δημοτική Αρχή αν έχει προβλέψει κάτι για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, για έκτακτη διαφυγή των Κατοίκων από το Κέντρο της πόλης που λογικά θα το προβλέπει το σχέδιο Ξενοκράτης, για την γνώμη της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ. Μέχρι σήμερα ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

 Από τον Οκτώβριο του 2017 ξεκινήσαμε να προσκαλούμε σε διάλογο τη Δημοτική Αρχή. Την ενημερώσαμε από τότε. Ζήτησε και μας είδε και η τοπική νομαρχιακή σας επιτροπή του ΚΚΕ, η οποία επισκέφθηκε το έργο και τους υποδείξαμε τα προβλήματα της οδού Κανακάρη, μας υποσχέθηκε να κάνουμε μια συνάντηση για εμπεριστατωμένη ανάλυση των θέσεων μας. Μετά εξαφανίστηκαν και στις επανειλημμένες προσκλήσεις μας κώφευσαν. Ζητήσαμε να δούμε τον Αχαιό Βουλευτή από τον Δεκέμβριο. Ακόμα περιμένουμε το ραντεβού.

Ευτυχώς που στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο βρέθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Κύριοι Τζανάκος Νίκος , Ντρίνιας Θεόδωρος, Πατούχας Χρήστος και Σιγαλός Γεώργιος που πήραν τον λόγο και ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ τη Δημοτική Αρχή να αποσύρει την επίμαχη εισήγηση.

Καλούμε ΟΛΕΣ τις Δημοτικές παρατάξεις να τοποθετηθούν και καλούμε ΟΛΟΥΣ τους ενδιαφερόμενους φορείς, Αστικό ΚΤΕΛ, την ΟΕΒΕΣΝΑ, τον Εμπορικό & Εισαγωγικό Σύλλογο να τοποθετηθούν και αυτοί και πάλι. Το θέμα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΟΛΗΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗΣ.

Τελικά εμείς αναγκαζόμαστε να μην έχουμε άλλη επιλογή, από τις προσφυγές μας, σε όποιο επίσημο Όργανο - φορέα - χρειαστεί.