Κάηκαν 40 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης στα Κ. Συχαινά - Στο αυτόφωρο δύο άτομα

Δύο πυροσβέστες ελαφρά τραυματισμένοι, 40 στρέμματα καμένης χορτολιβαδικής έκτασης και μια τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ήταν το αποτέλεσμα της ανθρώπινης αμέλειας και απερισκεψίας που προκάλεσε το μεσημέρι μια μεγάλη πυρκαγιά στα Κάτω Συχαινά.

'Ενας ηλικιωμένος, ιδιοκτήτης αγροκτήματος όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, έβαλε έναν αλλοδαπό εργάτη να κάψει λιόκλαρα με αποτέλεσμα η φωτιά να ξεφύγει λόγω των θυελλωδών ανέμων, καίγοντας χορτολιβαδική έκταση 40 στρεμμάτων.

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, αποτελούμενη από 17 οχήματα και 50 άνδρες, που κατάφεραν αργά το απόγευμα να σβήσουν την πυρκαγιά.

Στο μεταξύ, δύο πυροσβέστες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα. Το ανακριτικό τμήμα, μετά την προανάκριση που έκανε, αμέσως προσήγαγε και συνέλαβε με την αυτόφωρη διαδικασία τον ιδιοκτήτη του χωραφιού που ξεκίνησε η φωτιά, ως ηθικό αυτουργό και τον εργάτη ως φυσικό αυτουργό της πυρκαγιάς, οι οποίοι όμως αφέθηκαν ελεύθεροι για να παρουσιαστούν ενώπιον της δικαιοσύνης σε τακτική δικάσιμο.