Ισχυρά τα επιχειρήματα Αντζουλάτου για την αποφυλάκισή του - ποια είναι

Iσχυρά επιχειρήματα καταθέτουν οι νομικοί σύμβουλοι του επιχειρηματία και πρώην προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαιας κ. Κώστα Αντζουλάτου ο οποίος έχει προφυλακιστεί για υπόθεση εικονικών τιμολογίων. Αν ο κ. Αντζουλάτος είχε προσκομίσει τα εν λόγω επιχειρήματα στην ανακρίτρια δεν θα είχε προφυλακιστεί ποτέ! Συνεπώς είναι απορίας άξιον γιατί αυτό δεν έγινε στο στάδιο της ανάκρισης...

Τώρα ο κ. Αντζουλάτος καταθέτει τα εξής:
1. Τα τιμολόγια δεν είναι εικονικά. Έχουν πληρωθεί με δίγραμμες επιταγές στην Εργοτεχνική (η οποία στην συνέχεια έπαιρνε εικονικά τιμολόγια από τον Πετρόπουλο!).
2. Το έργο αποδεδειγμένα έχει γίνει.
3. Η εταιρεία έχει φορολογικά ελεγθεί για το 2003 και 2004 από τα ΠΕΚ που θεώρησαν τα τιμολόγια ειλικρινή.
4. Η Εργοτεχνική χρησιμοποιούσε ανασφάλιστους εργαζόμενους (αποδεικτικό στοιχείο κατα το Δημόσιο ότι δεν έγινε το έργο), που σήμερα αρκετοί από αυτούς το βεβαιώνουν ενόρκως, ενώ την ίδια περίοδο η εν λόγω εταιρεία κατασκεύαζε και Δημόσια έργα.
5. Καμία από τις επίμαχες επιταγές δεν επέστρεψε (μέρος των ποσών) σε λογαρισμούς του Αντζουλάτου.
6. Τα εν λόγω τιμολόγια δεν έχουν ενταχθεί σε επενδυτικό πρόγραμμα όπως αδίκως φημολογείται.

Πέρα από τα παραπάνω ο κ. Αντζουλάτος έχει ζητήσει από το υπ. Οικονομικών όπως προβλέπει ο νόμος ρύθμιση. Αυτό σημαίνει ότι έως ότου υπάρξει απάντηση, δεν έπρεπε να ασκηθεί καν δίωξη (!), πολύ περισσότερο να προφυλακιστεί! Ο νόμος επ αυτού είναι απολύτως σαφής και είναι απορίας άξιον γιατί δεν το επικαλέστηκαν οι νομικοί του κ. Αντζουλάτου στην ανακρίτρια. Δεν θα τον προφυλάκιζε! (Εικάζεται ότι τόσο ο κ. Αντζουλάτος όσο και οι νομικοί τους αιφνιδιάστηκαν μη περιμένοντας τέτοια εξέλιξη. Όμως η μη προσέλευση του για απολογία αλλα και η μη προσέλευσή του, μετά την έκδοση εντάλματος υποχρέωσε την ανακρίτρια στην δύσκολη απόφαση της προφυλάκισης).

Τώρα ο κ. Αντζουλάτος δίνει μάχη με τον χρόνο: Πρέπει γρήγορα να αποφυλακιστεί ώστε να αντιμετωπίσει με καλύτερες προϋποθέσεις και επόμενες δικογραφίες που αφορούν εταιρείες του. Επίσης να διοικήσει τις 19 ΑΕ που συγκροτούν τον Όμιλο Αντζουλάτου.