Ιστορική μνήμη για την 21η Απριλίου

Συμπληρώνονται σήμερα Κυριακή 21 Απρίλη,  52 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απρίλη και η Δημοτική Αρχή, τίμησε τους αγωνιστές  που φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και εξορίστηκαν κατά την διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας.

Στην πόλη μας δύο Δημοτικά Σχολεία, το 26ο Δημοτικό στην περιοχή της Αγίας Σοφίας και το 17ο Δημοτικό στην περιοχή της Δροσιάς, μετατράπηκαν σε χώρους φυλάκισης των αγωνιστών που όρθωσαν το ανάστημά τους που δεν έσκυψαν το κεφάλι στη φασιστική, αμερικανοκίνητη δικτατορία  και κρίθηκαν επικίνδυνοι για το καθεστώς.

Και στα δύο σχολεία, πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί, σεμνές εκδηλώσεις, όπως αρμόζει στη μνήμη των αγωνιστών.

Αρχικά, στο χώρο του 26ου Δημοτικού Σχολείου κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Ανδρέας Αθανασόπουλος.

Αμέσως μετά στο χώρο του 15ου – 17ου Δημοτικού Σχολείου, κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη – Θεοδωρακοπούλου και πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αφιερωμένη στον αγώνα κατά της επτάχρονης δικτατορίας με ομιλητή τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη.

Στεφάνια κατέθεσαν και οι  παραβρισκόμενοι  εκπρόσωποι φορέων, ενώ κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή.